21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kárpát-haza

Novák Előd: idegen haderőnek nincs helye hazánkban, Magyarország a magyaroké

A kárpátaljai magyarság kiszolgáltatása a soviniszta ukrán kormánynak – ennek minősül Ukrajna EU-felvételének támogatása, mellyel ráadásul a magyar kormány magunkra vonja Oroszország dühét, valamint óriási pénzügyi és gazdasági terhet jelentene. A Mi Hazánk Mozgalom azt kéri a magyar kormánytól, hogy ne provokálja az oroszokat Ukrajna feltétel nélküli EU-csatlakozásának támogatásával, ahogy nemrég háborús veszélyhelyzet kihirdetésével, katonai készülődéssel tette és teszi sajnos – emlékeztetett legutóbbi felszólalásában Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

Novák kifejtette, hogy Ukrajna csatlakozása olyan anyagi terheket róna az Unió tagállamaira, amiket az orosz szankciók miatt már így is nehezen viselünk. Hozzátette: az igazi veszélyhelyzetet az jelenti, hogy a kormány korábbi ígéretei ellenére NATO csapatokat engedett be Magyarországra.

“A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja a soviniszta Ukrajna fegyveres támogatását és az amerikai (NATO) érdekek kiszolgálását”

-szögezte le.

A 48-as alapvetést ma már csak a Mi Hazánk képviseli: “a magyar katonákat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk”.

Novák Előd azt is sérelmezte, hogy a mindenkori magyar kormány összefüggéstelenül és szolgaian hangsúlyozza Ukrajna területi integritásának fontosságát és a két ország közötti jó viszony fenntartását. Ezt valószínűleg Menczer Tamás felhívásnak vehette, aki válaszában felsorolta, hogy Magyarország tételesen milyen segítségeket nyújtott akár Ukrajnának, akár az onnan menekülőknek. Menczer hozzátette, hogy a kormány továbbra is támogatja az ukrán csatlakozást, mad felsorolta a baloldal határon túli magyarok ellen elkövetett bűneit.

További híreink

Jenei Gábort indítja a Mi Hazánk az időközi önkormányzati választáson Hajdúnánáson

Varga Lilla

Zár alá vette az ukrán bíróság Brenzovics László (KMKSZ) lefoglalt vagyontárgyait

Varga Lilla

Feloszlatták a nigériai rendőrség rablás elleni osztagát, mert túl sokat bűnöztek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen