17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Novák Előd szerint a kormányzat bűne a gárdisták bíróság elé állítása

– A Mi Hazánk Mozgalom szervezésében március 1-jén Horthy-emlékfelvonulás volt, mely után békés gárdistákat állítottak elő, miközben a nemzeti összefogás seregszemléjének balliberális ellentüntetőivel szemben nem indult eljárás, noha erőszakkal fenyegetőztek és a garázdaságot kimerítve trágár bekiabálásokkal megzavarták még a református püspök és a katolikus plébános igei köszöntőjét is – írja Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Folytatás alább.

– A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján tíz szervezet nemzeti összefogásával tartott ünnepségen a gárdisták pusztán méltóságteljes módon felvonultak, illetve a Szent Korona másolatát tartották, ezért vegzálta őket a rendőrség jogtalanul – fogalmaz.

– A jelenlegi kormányzat bűne, hogy a Magyar Gárda betiltása után még a szabálysértési törvényt is kiegészítették – abszurd módon a tiltott prostitúció paragrafusa előtt – azzal, hogy aki közterületen a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, vagy ilyen látszatot kelt, szabálysértést követ el. Pedig az önkéntes erőket nem üldözni, hanem hasznosítani kellene, állami irányítással, a Mi Hazánk Mozgalom rendpárti programja is ezt tartalmazza – szögezte le a Horthy-felvonulás szervezője.

További híreink

Fáklyaként lángoló autók – így “ünnepel” Franciaország

Irányi Dániel

A Pécsi Állatkertet segíti a Mi Hazánk

Gabay Dorka

Fejbe lőtte magát egy férfi a rendelőintézet előtt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen