27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Nulladik nap – Lengyelországból érkezett a fesztivál első lakója

Az utolsó simítások zajlanak az ásotthalmi Gárgyán erdőben, ahol idén a 19. Magyar Sziget fesztivál kerül megrendezésre. 

A Magyar Jelen kisszínpad után felépült a zenei programoknak otthont adó Pipa’s Chips Nagyszínpad is. A fesztivál első napján (többek között) itt csap a húrok közé a Kárpátia együttes.

A sajtóbejárás legnagyobb sztárja mégsem a még zajló előkészületek, hanem a négy napig tartó buli első résztvevője Marcin Sabala volt. Sabala Lengyelországból, Varsóból érkezett és rögtön elárulta, hogy nem ez az első Magyar Sziget, ahol tiszteletét teszi, de mióta Ásotthalom ad otthont a fesztiválnak azóta most jár először Magyarországon.

Lengyelországban az értelmetlen covid alatti lezárások tönkretették a zeneipart és a vendéglátást is – meséli, mire jelzem, hogy nagyon hasonló csapást voltak kénytelenek elszenvedni az ágazatban dolgozók idehaza is. Ez a nyár és ez a lehetőség talán mindkét ágazatnak adhat egy új esélyt arra, hogy legalább az eddig elszenvedett veszteségeiket mérsékeljék – állapítjuk meg tört angolsággal, néhány repibe kapott sör után közös erővel.

Sabaláról aztán kiderül, hogy rendkívül tájékozott a magyar belpolitikai események tekintetében és lengyel hazafiként régóta szimpatizál a magyar nemzeti táborral is. Ennek aztán másodpercek alatt a jelét is megmutatja.

A hivatalos kezdési időpontig már csak órák vannak hátra, jegyekért és a programinformációkért a hivatalos oldalt érdemes felkeresni. 

 

További híreink

Olyan méretű az ausztráliai bozóttűz, hogy már saját időjárást is generál

Dunai Tibor

Szervezett bűnözés fojtja meg a magyar lósportot? (2. rész)

Faragó Dániel

Szombaton folytatódhat az aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben