21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Nyomoz a rendőrség a zászlógyalázás miatt

Az elkövetőket a Betyársereg kereste meg, a fiatalok ezután videóban kértek bocsánatot tettükért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást nemzeti jelkép megsértése vétség gyanúja miatt, miután ismeretlenek pénteken levettek, és a Dunába dobtak egy nemzeti zászlót a Lánchídról.

A rendőrség tájékoztatása szerint a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, a 24 éves P. Martint és a szintén 24 éves Sz. Mátét, akiket a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki. A gyanúsítottak a kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték, a további eljárásban szabadlábon védekeznek.

Ismert: a minap két fiatal leszedte a magyar zászlót a Lánchídról, majd a Dunába dobták azt. Ráadásul le is videózták magukat a zászlógyalázás közben. Sajtóhírek szerint a videó először a Vadhajtások.hu-n bukkant fel, amit  az elkövetők szerettek volna levetetni az oldalról,  cserébe nyilvánosan bocsánatot kérnek. A portál ennek nem tett eleget.

Mindezek után a Betyársereg megkereste a fiatalokat, akik videóban kértek bocsánatot tettükért.

Azzal védekeztek, hogy alkohol befolyása alatt álltak, a Betyársereg tagjai azonban gyalázatos tettnek nevezték az eseményeket, és óva intettek mindenkit a hasonló cselekedetektől.

Fotó: 888.hu

További híreink

“Jelenvalóvá tehetjük Isten országát”

Kemény János

“Szerbiában és Szlovákiában még van Jobbik”

Joó György

Mi Hazánk: A kormányzati tiltás előtt gyorsan brutális adót emeltek Kazincbarcikán

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen