20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Óbudán jöhet az újlakásadó?

A III. kerület polgármestere az ingatlanspekulációk elleni fellépésként tett nyilatkozatot közösségi oldalán, melynek értelmében a 2021 után átadott lakások után az új tulajdonosoknak majd adót kell fizetniük 2022-től kezdve. Ezzel együtt azokat a vállalkozókat, akik kerületben ingatlanokat kívánnak fejleszteni, határozottan arra kéri, elsősorban ne lakáscélú ingatlanok építésében gondolkodjanak – írja a Portfolio Kiss László polgármester, közösségi oldalára hivatkozva.

A polgármester lépése ellentétes az elmúlt hónapok kormányzati kommunikációjával, miszerint a lakásfejlesztéseket ismét kedvezményes áfával, vagy a rozsdaövezeti fejlesztések kiemelt támogatásával kívánja ösztönözni a kormány.

Ráadásul a döntés negatívan érintené a lakásállomány megújulási rátáját is, amiben Budapest egyébként is egyre inkább leszakad a régió fővárosaitól.

A Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb adatai alapján jelenleg a III. kerületben 30 projektben mintegy 1100 lakás áll építés vagy tervezés alatt, melyek egy része már most gazdára talált. A kerület legnagyobb projektjében jelenleg is több száz lakás épül.

 

További híreink

Vonaton próbálkoztak a migránsok

Szabó Norbert

Drograzzia: Ez nem Márió és Dzsesszika napja volt

Irányi Dániel

“- Mit szóltok az új lakókhoz? – Nem lesznek a kedvenceink…”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen