19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Online aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk: kerüljön vissza a börtönbe a Deák téri gyilkosság gyanúsítottja

Vérlázítónak tartja a Mi Hazánk, hogy a bíróság máris szabadon engedte J. Marcellt, aki a Deák téri gyilkosság egyik áldozatát a földön fekve rugdosta, miközben a magyar fiatal haldokolt. Kevesebb mint hét hónapot kellett csak börtönben töltenie, így míg az áldozatok családja a temetőben, az egyik elkövető otthon karácsonyozhat – fogalmaz Dúró Dóra, a mozgalom elnökhelyettese, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A politikus kifejtette, hogy a jogalkotásban és a jogalkalmazásban is nagyobb szigorra van szükség a Mi Hazánk szerint: ilyen esetekben ki kellene zárni, hogy a jogerős ítélet megszületéséig szabadlábra lehessen helyezni az elkövetőket.

A rendőrség és a bíróság azonban nem velük szemben, hanem a Mi Hazánk áldozatokra emlékező vezetőivel és szimpatizánsaival szemben jár el vasszigorral: fejenként százezres nagyságrendű bírságokat szabtak ki ránk azért, mert emlékezni mertünk a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt magyar fiatalokra 

-hangsúlyozza az országgyűlési képviselő.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely demonstrációt tartott a fiatalokért, most pedig online aláírásgyűjtéssel is nyomást gyakorlunk a kormányra és a bíróságra. Aki úgy érzi, hogy az elkövetőnek börtönben a helye, az a https://mihazank.hu/bortonbe-a-deak-teri-gyilkossal/ címen tudja véleményével támogatni a harcunkat – zárja közleményét Dúró Dóra.

Magyarjelen.hu

További híreink

Nicht ugribugri: rendeletben tiltotta meg a ferihegyi sztrájkot Orbán

Irányi Dániel

Elfogta az LMBTQ zászlót leszedő egyik Fradi-szurkolót a rendőrség

Szabó Norbert

Tömegesen mondják le az év végi rendezvényeket- bajba kerül a vendéglátóipar

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen