4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Orbán: „a baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat”

Ez a hét sem telt el Orbán Viktor szokásos rádióinterjúja nélkül, amelyet hosszú évek óta a Kossuth rádió frekvenciáján hallhatnak az érdeklődők.

A miniszterelnök beszélt a családok fontosságáról és arról is, hogy milyen nagy jelentősége van annak, hogy a Magyarországon tartott demográfiai csúcstalálkozón külföldi politikusokkal és tudósokkal együtt gondolkodhatott.

Orbán a kormány által felvázolt családpolitika sikerességéről, az LMBT visszaszorításáról és

a nyugdíjasok számára a választások előtt beígért 13. havi juttatásról is szót ejtett.

“Az egyetlen megoldás az oltás. A baj azokkal van – ha szabad így fogalmaznom –, akik nem oltatták be magukat” – mondta.

Szijjártó szerint az oltatlanok egészségügyi, gazdasági és társadalmi károkat okoznak

Ezúttal Orbán konkrétan nem nevezte meg, hogy milyen korlátozások vannak kilátásban, de arra egyértelműen utalt, hogy az ostor az oltatlanokon fog csattanni.

A magyar nem tűri el, hogy beleavatkozzanak az életébe, és ezt a kormány elfogadja. Év végéig 17-18 millió oltóanyag lesz az országban, bárkit beoltunk/be tudunk oltani elsőre, másodjára, harmadjára. Ha lesz bármilyen korlátozás, a védettségi igazolvány visszatérését javaslom. Azokat kell korlátozni, akik nem oltatták be magukat –tette hozzá a miniszterelnök.

A “közszolgálati” rádióban Orbán Viktornak minden alkalommal monológhoz hasonlóan van lehetősége kifejteni gondolatait. A kérdezőpartner általában Rangos Katalin szokott lenni.

Az érdemi kérdések elmaradtak, de szerkesztőségünk összeszedett néhány olyan kérdést, amelyeknek egy független közmédiában potenciálisan el kellett volna hangozniuk.

  1. A családok kormánya és a tudósok mit szólnak ahhoz, hogy a magyarság generációnként megfeleződik, míg a cigányság egy generáció alatt megduplázza magát?
  2. Ha visszaszorították az LMBT-propangandát és tényleg megvédik a gyermekeinket, akkor miért adnak pénzt ferde tematikájú könyvek kiadására?
  3. A kísérleti vakcinával való oltás is a gyermekvédelem része?
  4. Kaleta Gábor 19 ezer pedofil felvétele tényleg csak 500 ezres bírságot ér?
  5. Támogatják a pedofilok kémiai kasztrálását?
  6. A férfiak miért nem mehetnek nyugdíjba 40 ledolgozott év után?
  7. Ha az oltás megvéd, akkor miért kell az oltottakat és az oltatlanokat szétválasztani?
  8. Ha a kormány nem avatkozik bele a magyarok életébe, akkor miért rúgják ki az oltatlan orvosokat?
  9. Miért hosszabbították meg a veszélyhelyzetet, ha korábban azt mondták, hogy 5,5 millió oltottnál vége a járványnak?
  10. Milyen bezárások és korlátozások várhatóak még a választásokig?

+1. Elképzelhetőnek tartja a miniszterelnök, hogy az oltatlanok személyesen nem adhatják le a szavazatukat a választáson 2022-ben? 

 

 

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben