18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Orbán: a szabályok betartása kulcsfontosságú, akik nem tartják be, szankcióra számíthatnak

A miniszterelnök és a járványkezelő stáb szombat reggeli közös megbeszélésén a pandémia második hullámának fontos kérdéseit vitatták meg, majd felvetették, hogy bírsággal sújthatják azokat, akik megszegik a szabályokat.

Erős reggel volt. Az egészségügy felkészült a járvány elleni védekezésre. Több mint 10 ezer szabad ágyunk van, ha romlana a helyzet. A lélegeztetőkészülékek rendben vannak. A kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre.

– mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban, miután egyeztetett az operatív törzs szakembereivel. Hozzátette, most a legfontosabb feladat, hogy azokat a szabályokat, melyeket korábban hoztak, be is tartassák az emberekkel, akár kényszerintézkedésekkel is.

Ha nem tartják be ezeket a szabályokat, most már szankciókat is kell hozzá kötnünk.

– hangsúlyozta. A részletekről jövőhét szerdán döntenek.

Az oktatási intézmények kapcsán elmondta, mivel mindössze 3 iskolát és 16 óvodát kellett bezárni, így nem indokolt a széleskörű iskolabezárás. Október 1-től kezdődően viszont minden tanintézetbe való belépés előtt mérni fogják a diákok testhőmérsékletét, akinél pedig lázat állapítanak meg, azonnal hazaküldik.

Ahogyan arról korábban szó volt, a koronavírus-tesztek hatósági árasak lesznek, a pontos árakról szintén a szerdai kormányülés után születhet majd döntés. Orbán Viktor videója végén kiemelte: az influenza elleni védőoltást ingyenessé tehetik az egész országban.

(Fotó: Facebook)

További híreink

Oltatlan személy nem vehető fel állami és önkormányzati szerveknél

Irányi Dániel

Jövőre ismét emelik az egészségügyi szolgáltatási járulékot

Irányi Dániel

“Jól ismert” migráns késelt Franciaországban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen