22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán: “A szabályszegő éttermeket be fogjuk zárni”

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. Orbán a beszélgetés elején leszögezte: „nem lett volna szerencsés, ha feladjuk az elmúlt három hónapos eredményeket. Ha túl korán jönnek a feloldások, akkor a semmibe hullanak az elért eredmények”.

Szerinte nem szabad engedni a haragnak és az indulatoknak, ugyanis “a vezetőknek az is a felelőssége, hogy amikor mindenkit elragadnak az indulatai, akkor kell a döntéshozóknak a legnyugodtabbnak maradnia”. Hozzátette, “fájó szívvel”, de igazat adott a járványügyi szakembereknek, akik szerint ha a korlátozások most feloldásra kerülnének, az “katasztrófával járna”. (Érdekelne ezen járványügyi szakértők hogyan magyaráznák meg, hogy a lezáráspárti Kalifornia államban arányaiban nagyjából ugyan annyi a fertőzöttek száma, mint a korlátozásokat nem támogató Florida államban – a szerk.)

Orbán szerint amíg nem lépünk a tömeges oltások szakaszába, nem sok esély lesz a korlátozások enyhítésére.

A miniszterelnök arra kért minden türelmetlen embert, hogy ne tegyék meg a kinyitást, mert a vírust át fogják adni, és emberek fognak belehalni a járványba.

“Az nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat” – szögezte le a miniszterelnök. Majd emlékeztetett: 50 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot kockáztat, aki megszegi a szabályokat.

“A szabályokat megszegő éttermeket be fogjuk zárni”

– szögezte le.

További híreink

Már az óbudai óvodákba is beszivárogtatják a deviáns-propagandát

Varga Lilla

Gránáttámadás Karacsiban

Dunai Tibor

Így szívasd a magyarodat jobboldali módra! A védettségi igazolvány esete a jogalkotással

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben