9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Orbán Viktor: aki megkérdőjelezi az oltások hatékonyságát az a “nép ellen dolgozik”

A nép ellen dolgozik a hazai ellenzék és gátlástalanul támadja azokat az embereket, akik a koronavírus elleni védekezésben játszanak kiemelt szerepet, most azonban túl messzire ment – jelentette ki Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában.

Az oltások kötelezővé tételének ellenzését Orbán támadásként értékelte a baráti Kossuth Rádióban.

„Nehéz szakma a mienk, közfigyelem irányul ránk, ha az ember nem jó formába önti, amit szeretne elmondani, hibát követ el. Most azonban túl messzire ment az ellenzék” – hangsúlyozta.

Rámutatott: a víruskezelés során az operatív törzs, az orvosok, rendőrök, katonák, miniszterek, azért dolgoznak hajnaltól kezdve, hogy megmentsék az embereket, nem érdemlik meg, hogy támadják őket. Az orvosok sem ezt érdemlik, az ápolónők sem – tette hozzá a kormányfő.

Tudom, hogy választás lesz, de a vírus kérdését ki kellene vonni ebből, és együtt dolgozni.

A miniszterelnök arról már nem beszült, hogy az általa nagyrabecsült ápolók, orvosok és rendőrök közül az elmúlt hónapokban sorra rúgták ki az oltatlanokat.

A kormányfő szólt a Magyarországon elérhető vakcinákról és azok számáról is. Leszögezte, „a magyar emberek biztonsága, minden döntésünket ez vezérel”. Megismételte, az omikron-variáns gyorsan fertőz, gyorsan terjed, de kevésbé veszélyes, mint az előző változatok. Hozzátette ugyanakkor: élethalálkérdésről van szó, ezért a legfontosabb, hogy legyen elég vakcina itthon.

Emlékeztetett: bár a kormány a járvány alatt jelentős ráhagyással dolgozott a vakcinabeszerzések során, az oltóanyagoknak van egy, a gyártó által előírt lejárati szavatossága, így csak bizonyos pontig van hatékonysága. Ezért – mint mondta – úgy döntöttek, hogy bizonyos mennyiségű vakcinát elajándékoznak azoknak az országoknak, akiknek a gazdasági helyzetükből kifolyólag, vagy az alacsony átoltottság okán nagyobb szükségük van rá, mint Magyarországnak.

Elajándékozzuk. Először a térségben, vagy máshol, hogy megmentsünk világszerte embereket.

A héten érzékelhető volt, hogy az oltások hatékonyságát megkérdőjelezőkkel szemben a kormány a szigorú fellépést tartja célravezetőnek. A magyar kormány hivatalos Facebook-oldaláról ennek szellemében tiltották ki Dúró Dórát, a Mi Hazánk elnökhelyettesét.

Bővebben :

Nem kell messzire menni a cenzúráért- kitiltották Dúró Dórát a kormány hivatalos oldaláról

(index nyomán)

További híreink

Samunak nevezik el a fővárosi állatkert kiselefántját

Faragó Dániel

500 millió méhet mérgeztek meg a magyar határ mellett

Kiss Albert

Legyünk büszkék! – ma van a “kiskormányzó” születésnapja

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen