31.6 C
Budapest
2022. július 3., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Orbán Viktor: idén az oltás lesz a legnagyobb ajándék

Orbán Viktor a szokásos rádióinterjúban arról beszélt, hogy újabb oltási akcióhetet hirdet a kormány, a miniszterelnök továbbra is mindenkit az oltás felvételére buzdít.

Azt is kijelentette, hogy aki nem oltatta be magát azt meg fogják keresni.

Mindenkit személyesen megkeres a kormány, e-mailben vagy SMS-ben, és akinek a tudomány mostani állása szerint lejár a védettségi ideje, figyelmeztetni fogják erre – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: minden településen lesznek majd oltási akciónapok.

A pedagógusokról azt mondta, hogy fontosak, de még fontosabbak a gyerekeink. Azt szeretnék, hogy akik foglalkoznak a gyerekekkel, azoknak is a gyerekek legyenek a legfontosabbak, ezért arra kérte őket, hogy tegyék meg, hogy felveszik a vakcinát.

Az omikron-variánsra vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, hogy nem mer orvosszakmai kérdésekben állást foglalni. Annak a megítélése, hogy mennyivel veszélyesebb az új vírusváltozat, a szakembereknek sincs elfogadott álláspontjuk – emlékeztetett. Felidézte, hogy a delta-variáns nagyon súlyos járványhullámot okozott, és úgy fogalmazott: aki egyszer megégette a száját forró tejjel, az a hideg vizet is fújva issza – írja az index.

További híreink

Kihívta az utcára verekedni, majd hazaszaladt baseball ütőért

Irányi Dániel

Black Lives Matter tüntetés Párizsban

Irányi Dániel

2064-ben tetőzik az emberek száma a földön, és négy ország lesz a legfontosabb hatalom

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen