20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Orbán Viktor tartotta az év első kormányinfóját

A miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban. Orbán Viktor közlése szerint, tény, hogy rakétatámadás ért olyan bázisokat, ahol magyar katona is volt. Egyetlen magyar katona sem sérült meg. Úgy döntött a kormány, hogy egy magasrangú katonai vezető megy a helyszínre.
Ha szükséges, akkor minden adott az azonnali evakuálásra – mondta a kormányfő. Kormányközi megállapodás része a magyar katonák iraki tartózkodása.

Amikor az iraki kormány felmondja a szerződést, akkor evakuáljuk a katonákat

– mondta Orbán Viktor.

Ami a migrációs jelentést illeti, a kormány megismerte a Török Bevándorlásügyi Főigazgatóság adatait és eszerint 2019 450 ezer illegális határátlépő jutott be Törökországba.

Ez 70 százalékos növekedés 2018-hoz képest. Ennek következtében a Görögország felé igyekvő migránsok száma is megnőtt, az előző évhez képest 180 százalékkal. Ennek logikus következménye, hogy a balkáni útvonalon is nőtt a migránsok száma

– emelte ki a kormányfő.

Egyre többen érkeznek a magyar-szerb határhoz. Jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a magyar-szerb határon. Naponta több mint 100 migráns kell elfogni – hívta fel rá a figyelmet a miniszterelnök.

A kormány döntött arról, hogy meg kell növelni a szerb-magyar határon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök számát. Ezen kívül rendőri kontingens indul Macedóniába.

Orbán Viktor a gazdasági helyzetről közölte, hogy fantasztikus teljesítményt sikerült elérni azzal, hogy meghaladta a foglalkoztatottak száma a 4,5 millió főt, erre 30 éve nem volt példa. 2010-hez képest több mint 800 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon. A cseheket utol kell érni – erre kérte a pénzügyminisztert a kormányfő.

A kereszténydemokrata kormányzás legfontosabb lépése, hogy a legkevesebbet keresők bére nőtt a legjobban

– mutatott rá a miniszterelnök. A kormány büszkén vállalt célkitűzése, hogy felszámolja a szegénységet Magyarországon.

2019-ben 101 nagyberuházásról született döntés, ami 1700 milliárd forintnyi beruházás – így ez minden idők legmagasabb beruházása hazánkban – húzta alá.

Érdekességnek említette, hogy a 2010-ben meghozott stratégiai kormánydöntésnek, a keleti nyitásnak köszönhetően az új munkahelyek 38 százaléka ázsiai beruházásokhoz kötődik. A koreaiak voltak a legnagyobb beruházók.

Forrás: Hír Tv

További híreink

Az Orbán-kormány nem támogatja a tűzszüneti felszólítást

Irányi Dániel

Semjén: minden zsidó intézményt, óvodát, iskolát, kórházat, szociális intézményt az állam finanszíroz

Irányi Dániel

A Facebook letiltotta Novák Előd közel 140 ezres oldalát a felhasználók hírvonaláról

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen