1.3 C
Budapest
2021. november 27., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

Orbán vörös vonala szivárványos?

Hol húzódik a Fidesz vörös vonala? Miért támogat LMBTQ mesekönyvet a kormány? Tényleg kisajátítják a Mi Hazánk javaslatait? Publicisztika következik.

A homoerotikus deviancia „mesekönyvének” minapi üzenetértékű ledarálása, Dúró képviselőasszony bátorsága és kiállása nyomán nagy vihart kavart minden politikai oldalon. A hagyományos konzervatív – liberális törésvonal ismét elfoglalta szokásos helyét a médiatérben és még Orbán Viktor is személyesen foglalt állást: meghúzta a „vörös vonalat”.

Aztán mindenki legnagyobb megdöbbenésére a Mi Hazánk képviselője robbantotta a hírt: a gyerekgyalázó propagandagyártás állami támogatással, a Nemzeti Kulturális Alap finanszírozásával is kiadásra került, iskolákba, óvodákba. Valaki feltette a kérdést: Hogyan lehetséges az, hogy 2019-ben ilyen módon kormányzati közpénzzel segítik az ilyen könyvkiadásokat? Nos, ez a 2020-as év kérdése, megválaszolásához pedig itt van néhány kézenfekvő észrevétel.

Miközben a Mi Hazánkat folyton azzal vádolják (gyanúsítják), hogy a Fidesz szekerét tolja akarva, vagy akár akaratlanul, egyre másra derül ki ennek az ellenkezője. Nem sorolom fel itt és most, hányszor és hogyan mutat rá ez a párt kérlelhetetlen hitelességgel a Fidesz kettős arcára úgy, hogy közben ráadásul ellenzékben, az ellenzéknek is a legkeményebb ellenzéke, azonban az LMBTQ meseterrorizmus aktuális jelenléte most eligazít minket.

Tudniillik a Mi Hazánk valójában következetesen az egyetlen párt akkor is, amikor meg kell védeni gyermekeinket a lopakodó „érzékenyítéstől” (mintha a gyermekek nem lennének eredendően elég érzékenyek). Dúró Dóra látványdarálása pedig olyan kiállás volt a családok védelmében, amelyet más pártok soha nem vállaltak volna be, és még a nemzeti kommunikációval kormányzó Fidesz-potentátok is egyetértettek sajnos abban, hogy helyes ugyan a mondanivaló, de azért darálni mégiscsak „illetlen dolog”. Ők inkább aláírást gyűjtöttek, egyik erre szolgáló platformjukon. Így a Mi Hazánk volt az egyetlen párt akkor is, amikor a halálos fenyegetésekkel zaklatott képviselőasszony és a misszióhoz csatlakozó két másik közszereplő, családanya védelmében a mozgalom sikeres és látványos tüntetést szervezett.

Szó ne érje a ház, jelen esetben a Fidesz székháza elejét, a kormányzati kommunikáció ugyanakkor széles körben átvette, hovatovább kisajátította a Mi Hazánk család,- és gyermekvédő misszióját olyannyira, hogy ennek betetőzéseként, az önmagát a köznek szigorú rendben szerkesztve adagoló miniszterelnök is kijelentette: van egy vörös vonal, amit meg kell húzni, és – teljes joggal – azt is hozzátette, hogy el a kezekkel a gyermekeinktől.

A legszélesebb értelemben vett  nemzeti, hazaszerető szavazói tábor elvárásának igen megfelelő mondat volt ez. Azonban kevesen tudják, mert a médiagépezet nem tájékoztatott és tájékoztat erről, hogy erre a Mi Hazánk képviselői évek óta folyamatosan felhívták a figyelmet, tájékoztattak, törvényjavaslatokat nyújtottak be – mindhiába. Hisz az iskolákban évek óta megy a deviáns felvilágosítás, a Fideszes városvezetés pedig épp úgy engedélyezi a felvonulásokat, mint a közfenntartású mozikban a tematikus filmvetítéseket. Ez az elmúlt kormányok, ballibbek és fideszesek közös bűne.

Szürreális, mégis valóságos a következtetés: a mai magyar demokráciában a valódi nemzeti szavazói akaratot, sőt, az egészséges többség közösségének elvárását hitelesen ebben a tárgyban is csak a Mi Hazánk képviseli. Vagyis 199 képviselőből mindössze három…

Dúró Dóra leleplező nyilatkozata most nyilvánosan és cáfolhatatlanul bebizonyította: Orbán Viktor vörös vonala a szivárványos finanszírozást álcázza. Vagyis a vörös vonal igen csak szivárványos valójában!

A képviselőasszony ezért közölte, hogy a Parlamentben fogja válaszút elé állítani egy törvényjavaslat benyújtásával a kormányzati többséget. A képviselőknek, a regnáló elitnek súlyos és egyértelmű próbatétele lesz, hogy a miniszterelnöki vörös vonalnak vajon melyik oldalára fog állni?

 

Jónás Levente

További híreink

Hatezer köbméter illegális útmenti hulladék

Irányi Dániel

Elkeseredett emberek kérnek segítséget- A MÖM harcba hív!

Faragó Dániel

Látott már karanténból éneklő olaszokat? (videók)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben