15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Oregonban többé nem feltétele az érettséginek az írni-olvasni tudás

Oregon kormányzója új törvényt írt alá, amely lehetővé teszi a diákoknak, hogy érettségizzenek anélkül, hogy bizonyítanák, tudnak írni, olvasni vagy számolni – adta hírül az MTI. 

Kate Brown kormányzó megszüntette azt az eddig meglévő, az állam által támasztott követelményt, miszerint a diákoknak bizonyítani kell az érettségihez, hogy az alapvető írási és számolási készségek birtokában vannak. A kormányzó pénteken elutasította azt, hogy kommentálja, miért is támogatja a fenti alapkövetelmények felfüggesztését – jelentette az OregonLive.

Charles Boyle, a kormányzó kommunikációs helyettese szerint a kormányzó azért írta alá a törvényjavaslatot, mert

az olvasási, írási és matematikai jártassági követelmények felfüggesztése előnyös lesz Oregon fekete, latin, őslakos, ázsiai, csendes-óceáni, törzsi és színes tanulói számára.

Hozzátette: Ezeknek a közösségeknek a vezetői újra és újra a méltányos érettségi szabályok mellett érveltek és a kibővített tanulási lehetőségek támogatását szorgalmazták.

A törvényhozók így a 2021-es jogalkotási ülésszakban hagyták jóvá a “tanulási lehetőségek jelentős bővítését a fekete, bennszülött és színesbőrű diákok támogatására”.

A törvényhozás demokratái többségében támogatták a “hosszútávú jártassági követelmények” megszüntetését az állami érettséginél, míg a republikánusok kritizálták az új törvényt a tanulmányi színvonal csökkenése miatt.

Kiemelt képünkön Kate Brown, Oregon kormányzója 

 

További híreink

Jelentős összegű állami kölcsönhöz jut Tiborcz István, Orbán Viktor veje

Kiss Albert

Öt évre ítélték a gyerekeit terrorizáló mezőberényi “férfit”

Varga Lilla

Itt a névsor: ők azok a politikusok, akik vállalkozóként szavazták meg a kata kivégzését

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben