21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Humor Kiemelt

“Örökös rezsicsökkentés érdekel?”-Elkezdte a ciklust a szocialista agitprop osztály

“ÖRÖKÖS REZSICSÖKKENTÉS ÉRDEKEL?”

-mémeskedik szánalmasan Facebook oldalán a Magyar Szocialista Párt.

Csak egy ártalmatlan bejegyzésnek indult az egész. Első látásra pontosan olyan semmitmondó mint maga az MSZP, de ha közelebbről megvizsgáljuk érdekes következtetéseket vonhatunk le a posztból.

Az 100%, hogy a szocialisták az interneten megkereshették, hogy mi is lehet az a mém.

Valószínűleg ezt találták: 

Internetes népművészet. Általában szöveggel ellátott kép formájában jelenik meg, célja információ, életérzés átadása szórakoztató formában. Gyakran felkapja az internet, különböző felületeken megosztják, átszerkesztik és önálló életre kel. Nemzetközi és országspecifikus megvillanások is jellemzik.

Az olvasottakat pedig meg is próbálhatták rekonstruálni. Így sikerült:

A szóban forgó mémsorozat egyébként azzal a felültéssel kezdődik, hogy “szia uram”- ezzel parodizálva a cigány zsebeseket, kéregetőket, vagy a török kebabosokat.

Valahogy így:

Ez persze már teljesen kiveri a biztosítékot a mélyen “antirassziszta és emberközpontú” pártnál.

Említésre méltó, hogy ez a fiatalos lendület még csak nem is az MSZP központjából érkezett. A párttól egyre inkább távolodni akaró Ujhelyi István osztotta meg saját közösségi oldalán. Pártlogó nélkül, mert nem szerette volna ha üde, tavaszias mondanivalóját érvényteleníti pártja elavult logója.

Ujhelyi húzása nem jött be. A szocialista vízfej reagált és megosztotta a halálos öleléséből levegőért kapokodó politikusának bejegyzését, ezzel mintegy jelezve:

“örökre enyém leszel”.

A pártnak van weboldala is. Itt egy hatalmas “köszönjük” üzenet fogadja a T. Látogatót. Magyarázat nincs, mindenesetre ők köszönik.

Mi is köszönjük!

 

 

További híreink

Heteken belül leállhat az autógyártás a nyersanyaghiány miatt

Irányi Dániel

A maszk megvéd vagy megfertőz?

Kiss Albert

A 45 éves férfit, aki tíz percen belül három helyen próbált rabolni (videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen