29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Összeállt a trió: Szél, Hadházy és Szabó együtt folytatják

Nem félnek, nem hátrálnak meg, ezért képviselői csoportot alakítanak – közölte Szél Bernadett, aki Hadházy Ákossal és Szabó Szabolccsal „Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség” néven folytatja parlamenti munkáját. A három politikus mindenkit arra buzdít, szerveződjön és  ne maradjon csendben.

Országgyűlési képviselői csoportot alakított Szél bernadett, Hadházy Ákos, valamint Szabó Szabolcs független képviselők. Erről Szél Bernadett adott hírt saját közösségi olodalán.
A frakciónak nem minősülő tömörülésről a politikus azt írta, „Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség” néven folytatják a munkát, hogy “a parlamenti keretek adta lehetőségekhez képest szorosabbra fűzzük az együttműködésünket”.
Az egykori LMP-s szerint ugyanis “nemrég a Fidesz még azt a kevés lehetőséget is elvette a független, parlamenti frakcióhoz nem tartozó képviselőktől, amink volt”. – Alaptörvény-ellenesen megfosztott bennünket a törvénykezdeményezés jogától. Frakcióvezetői közbenjárás nélkül tavaszig semmilyen javaslatunkat nem tárgyalja a parlament. Bár az elvont jogosítványainkat nem adja vissza, a képviselői csoport megalakításával azt üzenjük a kormánynak: nem félünk, nem hátrálunk, és még elszántabban küzdünk egy élhető, tisztességes és szolidáris Magyarországért”– fogalmazott Szél.
Közölte, képviselőtársaival arra szövetkeztek, hogy visszaadják az embereknek a hitet egy olyan politikában, aminek célja a közjó képviselete, nem pedig magánérdekek tisztességtelen kiszolgálása. – Ami a közösség égető problémáinak megoldását tekinti feladatának azok propagandával való elfedése helyett, és ami az értelmes párbeszéd politikai kultúráját hozza vissza a társadalom végletes kettéosztását célzó gyűlöletpolitikával szemben. Szövetségünkkel szeretnénk mindenkit arra bátorítani, hogy legyen aktív, szerveződjön és legfőképpen ne maradjon csendben, mert mindannyiunkra szükség lesz a változáshoz – zárta sorait a politikus.
Ismert, a jelenleg hatáyos jogszabályok szerint képviselői csoportot bármely három országgyűlési képviselő alkothat, ami nem egyenértékű a frakcióval, amihez legalább öt személy kell. A képviselői csoport nem kap támogatást, és független képviselői nem kezdeményezhetnek törvényt, miután szeptember 21-én a kormány és az összes ellenzéki frakció által egyaránt elfogadott házszabály-módosítás szerint ehhez már frakcióvezetői aláírás kell.
Forrás: Facebook/Szél bernadett
Fotó: ezalényeg.hu

További híreink

Drámai küzdelem: megvan a továbbjutás!

Faragó Dániel

Megbírságolták a Mi Hazánk igazgatóját

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Új vezetést a makói Continental élére!

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen