8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntetők Ausztráliában

270 embert tartóztattak le és több rendőr is megsérült Ausztráliában az újabb korlátozások és a vakcinák kényszerítése miatt kirobbant tüntetéseken – derül ki a Reauters beszámolójából. 

700 tüntetőre 2000 rohamrendőrt küldött az ausztrál kormány, akik teljesen körbezárták Melbourne központját. Barikádokat állítottak, de még a tömegközlekedést is felfüggesztették, nehogy gyanútlan járókelők is lássák, hogy vannak még, akik tüntetni mernek az oltások kötelezővé tétele, vagy az értelmetlen lezárások miatt.

A demonstráció végül összecsapásokba torkollott, a fősodratú média pedig rendkívül egyoldalúan leadta Victoria állam rendőrségének közleménynét, mely szerint hat rendőr megsérült, illetve letartóztattak 270 embert. Arról nem tudósítottak, hány tüntető sérült meg.

A rendőrség szóvivője hozzátette: “rendkívül elkeserítő azt látni, hogy ismét egy hangos kisebbség az, mely semmibe veszi az egészségügyi szabályozásokat és az emberek biztonságát. Ezzel nem csak a rendőröket, de egymást és saját magukat is veszélybe sodorják”.

Csak az oltás menthet meg a lezárásoktól

A 24,5 millió lakossal rendelkező Ausztráliában a járvány kezdete óta mindössze 85,000 esetet regisztráltak, és 1,145-en haltak bele a fertőzésbe a hivatalos adatok szerint. Ennek ellenére a kormány mégis úgy kezeli a vírust, mintha egy XXI. századi pestissel állna szemben. A korlátozásokat szövetségi államonként bontották le, és egy-egy államban mindaddig érvényben marad valamennyi szigorítás, míg az átoltottság el nem éri a 70 százalékot.

Csak úgy mint Európában, Ausztráliában is az emberek jelentős része fenntartások nélkül hisz a kormánynak és a médiának, így a döntő többség maximálisan támogatja a korlátozásokat, és valóban hiszi, hogy az oltás az egyetlen mód, mellyel megfékezhető egy olyan “pusztító vírus”, mely még a lakosság 1 százalékat sem tudta megfertőzni.

Kiemelt képünk illusztráció egy korábbi tüntetésről, forrás: Twitter

 

További híreink

Kásler Miklós betiltotta az egynapos sebészeti ellátásokat

Faragó Dániel

Salvini: “Azonnal cserélnék a magyar migrációs intézkedésekkel”

Faragó Dániel

Toroczkai a Napfényfürdő előtt : a magyar politika tartozik a Csongrád megyeieknek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen