21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Parlament- Dúró Dóra a családokról, Hiller a gulyáslevesről, az LMP a klímáról beszélt, a Momentum pedig több pénzt akar a cigányoknak

A miniszteri struktúráról szóló vitákkal folytatódott a parlamenti munka, ahol a képviselőknek egyénileg és frakciójuk időkeretének terhére is volt lehetőségük felszólalni.

Az ülés legelején elmondta első parlamenti felszólalását Szabadi István, aki Bács-Kiskun megyéből érkezett, hogy a Mi Hazánk frakcióját erősítve bekapcsolódjon az országgyűlés munkájába. Szabadi beszédében a mindennapi biztonság fontosságát és a rendvédelmi szervek nehéz helyzetét helyezte a középpontba.

A felszólalások krónikájához még az is hozzátartozik, hogy a Momentum kvóta alapján bejutott cigány képviselője szerint a romák azért vannak lemaradva, mert nem kapnak elég pénzt, a hátrányos helyzet pedig azért van, mert sokan nem is tartják őket magyaroknak.

Lőcsei Lajos úgy véli, hogy a magyar politikai elit érzéketlensége miatt nem tudnak ismertté válni a cigánytelepeken élő agykutatók, ügyvédek és olimpikonok. Érdekesség, hogy Lőcsei felszólalását jobbikos társával ellentétben magyarul mondta el.

Komikus jelenet még, hogy Hollik István az önállóan nem induló KDNP politikusa önvizsgálatra és a vereség okain való elgondolkodásra szólította fel a baloldalt.

Dúró Dóra a minisztériumi struktúrát az ülés előtti sajtótájékoztatóján és az ülésen elmondott felszólalásában is bírálta.

A Mi Hazánk elnökhelyettese szerint elszomorító, hogy a „család, oktatás, egészségügy, ifjúság, sport, gyermek” kifejezések nem szerepelnek az új minisztériumok neveiben.

Dúró Dóra a legfelháborítóbbnak azt tartja, hogy Rogán Antalhoz fog tartozni az összes titkosszolgálat, akinek a kabinetfőnöke például a Schadl-ügyben is érintett, amiben épp például a Nemzeti Védelmi Szolgálat is kutakodott.

Dúró azzal is szembesítette a fideszes többséget, hogy a tömeges oltások miatt évek óta nem látott mértékben estek vissza a születésszámok, a családügy pedig éppen ebben az időben kerül ki a kormányzati struktúrából a minisztérium megszűnésével.

Felszólalásra jelentkezett még az LMP új reménysége Bakos Bernadett is, aki szerint az előttünk álló évek legnagyobb problémája a klímaváltozás lesz.

A miniszteri rendszer felállításáról szóló javaslatot a papírformának megfelelően (124 igennel, 39 nemmel) elfogadták.

A teljes vita visszanézhető, Dúró Dóra felszólalása 2 óra 52 perc után látható.

 

 

 

 

 

További híreink

Női vezető a Pentagon élén?

Kemény János

Czeglédy Csaba három emberét ítélték jogerősen börtönre

Dunai Tibor

Toroczkai: A Parlament elé vittük Trianon hatályon kívül helyezését

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen