12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Perek sorozata indulhat Európában a techóriások ellen

Az egyes uniós tagállamok adatvédelmi hatóságai egyenként perelhetik a Facebookot annak ellenére, hogy a cég központja Írországban van – állapította meg ajánlásában az Európai Bíróság tanácsadója.

Miután a belga hatóságok keresetét azzal utasította el a közösségi oldalt üzemeltető cég, hogy központjuk Dublinban van, így csakis az ír adatvédelmi hatóság az illetékes, már az Európai Unió is megelégelte a Facebook arcátlanságát és cinizmusát. Ezért Michal Bobek, az Európai Bíróság tanácsadója kiadott egy ajánlást, mely szerint

mindegyik tagállamnak joga van adatvédelmi pert indítani a cég ellen.

Ez azért is forradalmi lépést, mert ha ezt a bíróság elfogadja, azzal nem csak a Facebook, de a másik két techóriás,

a Google és a Twitter ellen is bíróságra mehetnek a tagállami hatóságok, hiszen ezen két cég központja is az adóparadicsomnak számító Írországban található.

A Bíróság legtöbbször követi a hasonló ajánlásokat, de ez nem kötelező, ráadásul az Unióra jellemző rendkívül lassú döntéshozatali folyamatok miatt 2-4 hónapnak kell eltelnie, mire döntés születik.

További híreink

Trump és Orbán titka, ami miatt Toroczkai kér valamit tőlük (+videó)

Szabó Norbert

Katalán helyzet

Faragó Dániel

Toroczkai László nyilvánosságra hozta a Mi Hazánk irodáját rongáló magyargyűlölőkről készült felvételeket

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen