16.7 C
Budapest
2021. szeptember 19., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Phenjan: az Egyesült Államok ellenségeskedésre törekszik

Joe Biden amerikai elnök és kormánytagjainak nyilatkozatai arra utalnak, hogy az Egyesült Államok ellenségeskedésre törekszik Észak-Koreával szemben, amire Phenjan megfelelő választ fog adni – tudatta  a kommunista ország külügyminisztériuma vasárnap.

A Fehér Ház pénteken jelentette be, hogy végzett észak-koreai politikájának felülvizsgálatával. A KCNA észak-koreai állami hírügynökségben megjelent közlemények szerint pedig

Washington “megsértette az ország legfőbb vezetésének méltóságát” azzal, hogy bírálta az emberi jogok helyzetét Észak-Koreában. Phenjan ezt provokációnak tekinti, amely szerinte arra utal, hogy az Egyesült Államok leszámolásra készül.

Kwon Dzsong Gun, a phenjani külügyminisztérium amerikai ügyekért felelős igazgatója közleményében arra reagált, hogy

Biden kongresszusi beszédében fenyegetésnek nevezte Észak-Korea és Irán atomprogramját, amelyeket “diplomácia és szilárd elrettentés útján” kell rendezni.

Kim szerint nem logikus és Phenjan jogainak korlátozása, ha az amerikai elnök fenyegetésnek nevezi Észak-Korea védekező elrettentő képességét. Kwon szerint ez tűrhetetlen és óriási baklövés.

“Az elnök nyilatkozata világossá teszi, hogy fenn akarja tartani az Észak-Koreával szemben alkalmazott ellenségeskedést, ahogyan azt az Egyesült Államok több mint 50 éve teszi” – foglalt állást Kwon Dzsong Gun.

(Forrás: MTI – Fotó: Getty Images)

További híreink

Több mint 1,6 millió francia fertőződhetett meg eddig

Szabó Norbert

Idén is milliárdokat költenek a vásárlók játékokra karácsonykor

Varga Lilla

Bordélyházban kaphatnak szállást a prágai hajléktalanok

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen