12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Pingvin kóborolt egy angol faluban

Másfél kilométerre kóborolt el egy déli-sarkvidéki Humboldt-pingvin Strelley angol faluban, végül rendőrök állították meg – számolt be róla a BBC hírportálja.

A Nottinghamshirem megyei Braxtone kerületben járőröztek a rendőrök, amikor vasárnap kora reggel meglátták a madarat, amelyik egy farm karámjából szökött meg Strelley-ben, és sikerült több mint másfél kilométer utat végigtotyognia.

A rendőrök meglepődtek, majd befogták és visszaszállították a gazdájának. Gareth Philp rendőr elmondta, hogy a madár, akinek a Po-Po becenevet adták, barátságos volt és jól tűrte, hogy fotózkodjanak vele.

Tavaly a helyi rendőrök egy pár lopott pingvint mentettek meg, majd betörés miatt letartóztatták a gyanúsítottat.

A Humboldt-pingvinek Dél-Amerikában élnek, tengerpart közelében. Átlagosan 70 centiméteresre és 4 kilogrammosra nőnek meg.

(MTI)

További híreink

Kijárási tilalmat és bezárásokat rendeltek el a Romániához tartozó részeken

Faragó Dániel

Brexit : halakon úszhat el a megállapodás?

Faragó Dániel

Kína felfegyverzi mesterséges szigeteit

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen