5.4 C
Budapest
2021. február 25., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Polgári engedetlenségi mozgalmat hirdet a Mi Hazánk a lezárások ellen

Bíróság elé állt ma Novák Előd, és elítélték az Országos Roma Önkormányzat székháza előtt betiltott kegyeleti megemlékezés megszervezése miatt, amit a Deák téri gyilkosság után tartottak. A Mi Hazánk Mozgalom ma polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetett, mert szerintük elfogadhatatlanok a túlzott korlátozások, és “nem hagyhatják szó nélkül a földön fekvő magyart fejberúgó gyanúsított szabadon engedését, és az újabb budapesti késeléseket, illetve lincshangulatot sem”.

A bíróság szerint gyülekezési joggal való visszaélést követett el Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke azzal, hogy a cigányszékház előtt próbált demonstrálni a májusi veszélyhelyzet idején, ezért jogerősen százezer forint büntetést szabott ki

“Nem a bűnözőktől a bicskát, hanem a magyaroktól a zászlót vette el a rendőrség, a májusi kegyeleti megemlékezésén elkoboztak magyar és Árpád-sávos lobogót is, ilyen utoljára talán csak a Gyurcsány-kormány idején fordult elő. Vajon egy szivárványos zászlóval is meg merné ezt tenni az Orbán-kormány rendőrsége?”

– tette fel a kérdést Novák Előd, akiről 2006. október 23-a óta öt ügyben állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állították elő, miközben törvényesen egyszer sem sikerült a Gyurcsány-Bajnai rezsim rendőrségének.

“Orbán Viktornak nem volt mondanivalója a Deák téri lincseléssel kapcsolatban, Karácsony Gergelynek csak egy nácizásra futotta, Vadai Ágnes és Szél Bernadett pedig a 2006-os, gyurcsányi hagyományuk szerinti oszlatást várt volna el a megemlékezőkkel szemben. Idén májusban csak rendőrségi bírságok sorozatát kapták a Mi Hazánk Mozgalom tagjai, immár Facebook-bejegyzésekért is” – összegezte Novák Előd.

Mint ismert, a rendőrség megbírságolta: a Mi Hazánk vezetőjét 150 ezer, Dúró Dóra elnökhelyettest 200 ezer, Novák Elődöt alelnökként 200 ezer, Árgyelán János pártigazgatót 150 ezer, dr. Apáti István országgyűlési képviselőt 130 ezer forintra, Vékony Csongort, a Mi Hazánk Ifjainak vezetőjét 110 ezer forintra, és a mozgalom számos tagja kapott még bírságot, sőt a jogvédőként fellépő dr. Gaudi-Nagy Tamásra is kiszabtak egy 100 ezres büntetést a Deák téri lincselés áldozatai emlékére meghirdetett kegyeleti megemlékezésen való részvétele miatt, illetve Dúró Dórát és Novák Elődöt azért is megbüntették, mert a Facebook-oldalukon mertek buzdítani az ORÖ székháza előtti rendezvényre.

A rendőrség mindenkinél hivatkozik a veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése szabálysértés elkövetésére, holott maszkban és a szükséges távolság betartásával gyülekeztek a részvevők, ellentétben a rendőrökkel, akik a Dohány utca egy részének lezárásával végül összezsúfolták a tömeget.

A rendőrök a megemlékezésre érkezőket hazaküldték, sokakat igazoltattak, többektől elvették a zászlókat, transzparenseket, összesen 34 embert jelentettek fel.

Fotó: Mészáros Ödön

Eljárást indítottak a párt két országgyűlési képviselője ellen is, akik természetesen mindketten lemondtak mentelmi jogukról, hiszen a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a képviselők mentelmi jogát, hadat üzenve a politikusbűnözésnek is.

Újabb polgári engedetlenség

“Most ismét polgári engedetlenséggel, tetteink következményét vállalva buzdítunk a túlzott lezárások elleni tiltakozásra, csatlakozva a fellázadt lengyel, olasz és német vendéglátósok megnyitásához, szolidaritást vállalva a kis- és középvállalkozókkal, az esetleges bírságaikra adománygyűjtést is indítva”

– mondta Novák Előd, ígéretet téve arra, hogy a párt egy elnökségi tagja még a nap folyamán eljuttatja önfeljelentését a rendőrséghez egy figyelemfelhívó tiltakozás miatt.

Az uszodák és edzőtermek megnyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom, a lezárásellenes párt, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását, hiszen a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor.

“Az, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekét, ugyanolyan kontraproduktív, mint a 19 órai boltzár, mely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók. Itt az idő feloldani a kijárási tilalmat!”

– követeli a párt. Novák Előd hozzátette, mivel “nemcsak kenyérrel él az ember”, a Mi Hazánk a színházak, stadionok-sportcsarnokok és más szórakozóhelyek újranyitását is szorgalmazza, és különösen a vendéglátóhelyekét: akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét! Mint mondta:

“Ezek a többségében kisvállalkozások nem bírnak tovább zárva tartani, tönkre fognak menni, hiszen a tavalyi évben is nagyjából négy hónapot zárva kellett lenniük. Egy vendéglátóhelyen egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol akár több ezer ember van egyszerre jelen.”

Ne érje hátrányos megkülönböztetés az “oltatlanokat”

Novák Előd tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen. Ők a döntés jogát az emberek kezébe adnák:

“Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat!”

“Gigantikus kiadások vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt” – zárta sajtótájékoztatóját Novák Előd.

A lezárások ellen aláírásgyűjtésbe is kezdtek, a mihazank.hu/lezarasellen címen lehet ehhez csatlakozni.

Magyarjelen.hu

További híreink

Ismét megrongálták a vandálok Drea magyar helységnévtábláját Délvidéken

Varga Lilla

Felfüggesztettel hazamehet az iskolatársát bokszerrel véresre verő “fiú”

Szabó Norbert

Mi Hazánk közlemény: a civil szervezetek is kapjanak haladékot

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben