0.9 C
Budapest
2020. november 29., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

“Potyautas” nigériaiak fenyegették a Nagy-Britanniába tartó hajó legénységét

Hét embert őrizetbe vettek vasárnap a La Manche csatornában található Wight-sziget mellett egy tankeren kialakult incidens nyomán a brit különleges alakulatok – közölte a brit védelmi minisztérium.

A fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták a hajót, hét személyt őrizetbe véve

– áll a tárca közleményében.

Értesülések szerint a hajó legénységének nem esett bántódása.

Arról tájékoztattak minket, hogy több potyautas volt a fedélzeten, akik verbálisan megfenyegették a legénységet

– közölte korábban a hampshire-i rendőrség szóvivője a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva. “Nem jelentettek sérülteket” – tette hozzá.

Sandown városától délre több órás nagyszabású rendőrségi művelet folyt a Nave Andromeda tanker fedélzetén. A hajó körül több mérföldre lezárták a térséget. A műveletben a parti őrség helikopterei is részt vettek. A tengeri hajóforgalmat figyelő MarineTraffic.com internetes portál szerint a tanker több órán át cikk-cakkban haladt a Wight-sziget partjai előtt.

A helyi sajtó először arról jelentett, hogy a tankert esetleg eltéríthették. Később a hajó tulajdonosainak jogi képviselői ezt cáfolták a BBC szerint.

A libériai zászló alatt hajózó 228 méter hosszú, 42 ezer tonnás tanker október elején futott ki Nigériából, és vasárnap reggel kellett volna megérkeznie Southampton kikötőjébe. A potyautasokkal kialakult vita azonban látszólag megakadályozta ezt.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

3,5 millió a fertőzöttek, több mint egymillió a gyógyultak száma

Kiss Albert

Szégyelld magad, mert fehér vagy!

Dunai Tibor

Újabb orosz Sz-400-as légvédelmi rakétákat vásárol Törökország

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben