17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Külföld

“Potyautas” nigériaiak fenyegették a Nagy-Britanniába tartó hajó legénységét

Hét embert őrizetbe vettek vasárnap a La Manche csatornában található Wight-sziget mellett egy tankeren kialakult incidens nyomán a brit különleges alakulatok – közölte a brit védelmi minisztérium.

A fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták a hajót, hét személyt őrizetbe véve

– áll a tárca közleményében.

Értesülések szerint a hajó legénységének nem esett bántódása.

Arról tájékoztattak minket, hogy több potyautas volt a fedélzeten, akik verbálisan megfenyegették a legénységet

– közölte korábban a hampshire-i rendőrség szóvivője a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva. “Nem jelentettek sérülteket” – tette hozzá.

Sandown városától délre több órás nagyszabású rendőrségi művelet folyt a Nave Andromeda tanker fedélzetén. A hajó körül több mérföldre lezárták a térséget. A műveletben a parti őrség helikopterei is részt vettek. A tengeri hajóforgalmat figyelő MarineTraffic.com internetes portál szerint a tanker több órán át cikk-cakkban haladt a Wight-sziget partjai előtt.

A helyi sajtó először arról jelentett, hogy a tankert esetleg eltéríthették. Később a hajó tulajdonosainak jogi képviselői ezt cáfolták a BBC szerint.

A libériai zászló alatt hajózó 228 méter hosszú, 42 ezer tonnás tanker október elején futott ki Nigériából, és vasárnap reggel kellett volna megérkeznie Southampton kikötőjébe. A potyautasokkal kialakult vita azonban látszólag megakadályozta ezt.

(MTI)

További híreink

Többen meghaltak egy kínai erdőtűz oltása közben

Kiss Albert

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Varga Lilla

Teljes jóváhagyást kapott a Pfizer: akár kötelező oltás is lehet belőle az Egyesült Államokban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen