28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
HírekSport

Rasszizmus elleni mezt készíttetett az Eintracht Frankfurt

A diverzitás a siker kulcsa…

A német Bundesliga egyik élcsapata, az Eintracht Frankfurt új kampányt indított a rasszizmus ellen és a sokszínűség mellett. A kampány része egy új mez, ami a sokszínűséget népszerűsíti. A csapat ebben az új szerelésben lép majd pályára vasárnap a Wolfsburg elleni bajnokin – írja a Junge Freiheit.

A mez szlogenje a „Platz für Vielfalt”, azaz a sokszínűség helye, a szöveg alatt pedig 14 nemzeti zászló kap helyet, melyek azt a 14 országot szimbolizálják, ahonnan az Eintracht játékosai származnak.

A diverzitás a siker kulcsa – nyilatkozta a csapat egyik tulajdonosa. Egy másik elöljáró elmondta: mind egy nyelvet beszélünk, a futball nyelvét, mindegy, hogy milyen a bőrszínünk vagy a vallásunk.

A frankfurti klub még az év elején indított egy hasonló kampányt, annak a neve „Rote Karte gegen Vorurteile” volt, azaz piros lap az előítéletnek.

A csapat elnöke korábban a pártpolitizálásba is beszállt, amikor nyíltan kirekesztette az AfD szimpatizánsait: aki az AfD-re szavaz, annak nincs helye a Eintracht Frankfurtban.

(888)

További híreink

Nigériai erőszaktevőt fogtak el rövid idő alatt Budapesten

Dunai Tibor

Gránátot, fegyvert ,lőszert és kábítószert is találtak egy baranyai férfinél

Dunai Tibor

A Google és a Facebook is fizethet az átvett hírekért Ausztráliában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben