19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Rászállt a magyarokra az UEFA: három zártkapus meccs a büntetésünk

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) “diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások” miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget – adta hírül az MTI.

A szervezet honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze –

“diszkriminatívan viselkedtek” egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők.

A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek “Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Az UEFA június 20-án közölte: a magyar-portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és “rasszista” bekiabálásokkal reagált. Ez azért is érdekes, mivel

a két érintett mellett Pogba is azt állította, semmiféle huhogást, vagy “rasszista” bekiabálást nem hallott a lelátókról. Az UEFA mégis mindenáron meg akarta büntetni Magyarországot.

Nyilván semmiféle politikai szándék nincs mögötte.

Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, mert német sajtóértesülések szerint a magyar szurkolók egy része “homofób” dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

Igen, az UEFA-nak már a “függetlenobjektív” német sajtó “értesülései” is hiteles hírforrások, melyre hivatkozva lehet osztogatni a büntetéseket.

A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, ugyanakkor a francia és a német hírügynökség – az UEFA-ra hivatkozva – azt közölte: ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak. Így a büntetés várhatóan a magyarok következő Nemzetek Ligája-összecsapásait érinti majd.
Marco Rossi együttese a NL 2022/23-as kiírásában a legjobb 16 együttest felvonultató A divízióban szerepel. (Ha szerencsénk van, addigra pont itt lesz a koronavírus sokadik hulláma, tehát amúgy is szurkolók nélkül kerülne megrendezésre a két találkozó.)

Az ellenoldalt nem vizsgálják

Érdekesség egyébként, hogy a “szivárványszurkolók” viselkedésének vizsgálata fel sem merült az futballmaffiánál UEFA-nál. Pedig az állig felfegyverkezett állami rohamrendőrökkel telepakolt stadionban egy szivárványzászlós provokátor lazán beszaladhatott a pályára a magyar himnusz alatt, és azt tehetett, amit akar. Elvileg a pályára történő berohanás már önmagában is súlyos vétség. Olybá tűnik, vannak azonban “mentő körülmények”, amikor illik félrenézni. Mint ahogyan ők úgy fújolhattak, és azt kiabálhattak be, amit csak akartak. Egyenlőbbek az egyenlők között.

De természetesen a Budapestre érkező hollandiai, németországi, és egyéb nyugati provokátorok sem számíthatnak semmiféle büntetésre, sőt, még a magyar rendezők és biztonságiak viselkedését monitorozták és bírálták. De ebben a politikának szintén semmi szerepe, hiszen az UEFA “nem politizál”, igaz?

További híreink

Érzékenyítő oktatás a tanároknak is

Faragó Dániel

Trump bejelentette, hogy felmondja az egyik legfontosabb fegyverzetellenőrzési szerződést, kitört a pánik a NATO-ban

Szabó Norbert

Momentumos politikust vertek a Jászságban (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen