3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Rendőrkézen a “gumikesztyűs” csaló és bandája

Építkezésekre hivatkozva csalt ki pénzt egy 47 éves tamási férfi, majd később két társával együtt szájmaszkok és gumikesztyűk szállítását ígérve vett fel több tízmillió forint előleget. A balatonfüredi nyomozók elfogták az elkövetőket – közölte a Police.hu.

Az eljárás adatai szerint egy 47 éves tamási lakos 2016 óta különböző gazdasági társaságok képviselőjeként építőipari munkákat ígért Balatonfüreden és környékén a sértetteknek – írják. A megbízatásra a férfi egyenként százezer és tízmillió forint közötti előleget vett át, összesen közel 50 millió forintot. K. József az ígért munkákat nem végezte el, az átvett előleget pedig nem adta vissza a sértetteknek.

A Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel közölte:

a férfi többszörösen büntetett előéletű és a legutóbbi, csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből augusztusban szabadult.

A férfi 2020 tavaszától szájmaszkokat, gumikesztyűket és egyéb védőeszközöket kínált eladásra, a vételár egy részét előre kérte átutalni. A sértettek átlagban négymillió forintot fizettek, de volt, aki közel harmincmillió forintot utalt át K. Józsefnek. A bűncselekmény elkövetésében 2020 szeptemberétől két veszprémi társa, a 47 éves P. László és a 49 éves V. József is segítette. A megrendelt egészségügyi termékek egy töredékét szállították a vevőknek, azonban a nagyobb részét nem, így a sértetteknek közel 50 millió forint kárt okoztak. Az elkövetők a kicsalt pénzt felélték – olvasható a rendőrség oldalán.

A balatonfüredi nyomozók K. Józsefet 2020. november 3-án egy veszprémi luxusingatlanban fogták el, két társát pedig 2020. november 18-án a lakóhelyükön.

Mindhárom férfi ellen jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök előterjesztést tettek K. József és P. László letartóztatására, melyet a bíróság ügyészi indítványra elrendelt. V. József az eljárás során szabadlábon védekezhet.

(Forrás: police.hu, MTI – Kép: police.hu)

További híreink

Nagy erőkkel keresi a rendőrség Kolompár Milánt

Irányi Dániel

Baksi tömegverekedés: mindössze tizenegy személyt állítottak elő a harminc főből

Irányi Dániel

Határvadászok helyett biztonsági őröket keres pályázati felhívásában a rendőrség

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben