20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Rengeteg fesztiválozó kaphatta el a koronavírust egy amerikai homoszexuális fesztiválon

A március 4-e és 10-e között megrendezett Winterparty fesztiválon közel tízezren vettek részt Miamiban. Számos résztvevő koronavírus-tesztje pozitív lett a fesztivál után.

Miközben a koronavírusra hivatkozva mindenhol lemondják, törlik, esetleg állami szinten megtiltják a rendezvények megtartását, addig az amerikai LGBT a közegészségre fittyet hányva ugyan úgy megszervezi rendezvényeit, mint tette korábban minden évben. Ennek meg is lett a következménye:

a fesztivál után kiderült, többen a résztvevők közül is elkapták a koronavírust.

Korábban több nagyobb amerikai fesztivál, többek között a Coachella és az SXSW is bejelentette, hogy elhalasztják a saját programjaikat a koronavírus-veszély miatt. De ezenkívül sok olyan koncertet és más kulturális eseményeket is töröltek, amiken jóval kevesebb ember vesz részt.

A Winterparty szervezői közleményükben nem beszéltek arról, hogy a fesztiválozók közül hány embernek lett pozitív a koronavírus tesztje, ugyanakkor azt közölték, hogy a lehetőségekhez mérten próbáltak védekezni: majdnem 10 000 kézfertőtlenítőt osztottak ki és a lehető legtöbb helyre higiéniai tájékoztatókat raktak ki a fesztivál területén. Ez azonban nem bizonyult elegendő óvintézkedésnek, hiszen a közel 10 000 látogatót elérő fesztiválon így is felütötte a fejét a koronavírus.

A fesztivál előtt kiadott programfüzetben és útmutatóban azonban sehol sem említik a koronavírust vagy bármilyen higéniai óvintézkedést, ahogy az oldalukon sem található semmilyen előzetes információ a koronavírussal kapcsolatosan. Az egészségügyi és biztonsági előírásoknál mindössze a nemi betegségek megelőzéséről és a szűrővizsgálat fontosságáról lehet olvasni a programfüzetben, aminek terjedése szintén igen magas a homoszexuálisok körében.

A fesztivált 1994 óta rendezik meg Miamiban a tengerparton, és magukat azzal reklámozzák, hogy egy biztonságos menyországot biztosítanak a résztvevőknek, ahol szabadon élhetnek. A fesztiválra több ezren érkeznek a világ minden pontjáról.

Egyébként a hivatalos oldaluk tetején jelenleg az olvasható, hogy köszönik a résztvevőknek, hogy a 2020-as Winterparty-t egy feledhetetlen élménnyé tették.

(azonnali.hu nyomán)

 

További híreink

A nemi erőszak áldozata „bűntudatot érez”, mert az őt megerőszakoló szomáliait deportálták

Szabó Norbert

Fegyvert is viselhetnek a Nemzeti Gárda Washingtonba vezényelt tagjai

Faragó Dániel

Japán megkezdi ipara kitelepítését Kínából

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben