5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Rétvári Bence szerint nincs, Toroczkai László szerint van gond a déli határon (frissítve)

– Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke arról beszélt ma a parlamentben az azonnali kérdések során, hogy a déli határon mára mindennapossá váltak a fegyveres atrocitások a magyar rendvédelmi szervek és a maszkot viselő, főként afgán és pakisztáni származású bűnözők között, akik maffiaszerűen szervezik az illegális migrációt, írta meg az MTI.

Azt kérdezte: mikor tárgyal a belügyminiszter szerb kollégájával, hogy megoldja ezt a helyzetet, és mikor állítja vissza a kormány a határőrséget?

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: egyre erősödik az illegális migráció, tavaly 122 ezren, míg az azt megelőző évben 46 ezren akartak bejutni Magyarországra, idén pedig már időarányosan többen – 88 ezren – jöttek, mint 2021-ben.

Hozzátette: az elfogott embercsempészek száma is növekszik. Méltatta a határon szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák munkáját, és kijelentette: a magyar határon a védelem erős.

Toroczkai László úgy reagált: Magyarországot a bevándorlástól valójában nem a határzár, hanem az alacsony fizetések védik meg, hiszen a migránsok Nyugat-Európa felé igyekeznek. Rétvári Bence ugyanakkor úgy vélte: a számok igazolják, hogy a határkerítés bevált.

(Kiemelt kép: Toroczkai László korábban a déli határkerítésnél)

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben