28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Románia : Elhunyt jelölt is indul

Romániában a két nagy párt elérte, hogy egy halott legyen a legesélyesebb polgármester-jelölt.

Elhunyt a polgármester

Romániában a közelgő önkormányzati választás talán legabszurdabb helyzetét okozza, hogy az Olt megyei Deveselu polgármestere múlt héten belehalt a koronavírus szövődményeibe.

Okosba oldották meg

Ion Aliman élvezte a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatását. Olyannyira, hogy a két nagy párt a tragédia dacára elérte, az ő neve is legyen ott a szavazólapokon, szavazhassanak rá is az emberek.

Az utolsó pártválasztás

A szövevényes ügy hátterében az állhat, hogy a polgármester négy éve szociáldemokrataként győzött, most azonban először liberális színekben akart újrázni, majd mégis visszatért a PSD-hez. Halálával mindkét párt jelölt nélkül maradt.

A párt érdeke

Az elhunyt kihívói hiába óvtak, Ion Aliman neve maradhatott a szavazólapon. A két nagy pártnak ugyanis az az érdeke, hogy az emberek az elhunyt jelöltre szavazzanak. Így biztosan új választást kell kiírni, ők pedig új jelöltet tudnak állítani.

 

(24.hu nyomán)

További híreink

Pozitív Boris Johnson brit miniszterelnök koronavírus-tesztje

Szabó Norbert

Washington európai országokat bírál a holokauszt áldozatainak kárpótlása miatt

Dunai Tibor

Szingapúrban engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina alkalmazását

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben