11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

Rossz a levegő minősége 16 magyar településen

Az ózon magas koncentrációja miatt tizenhat település levegője kifogásolt – olvasható a tisztifőorvosi Facebook-oldalon. 

Szombaton közzétett térképük szerint ezek a mérőállomással rendelkező települések: Budapest, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Sarród, Ajka, Veszprém, Székesfehérvár, Százhalombatta, Tököl, Esztergom, Vác, Kecskemét, Salgótarján, Eger, Szolnok és Debrecen.

Azt írták, hogy az érintett helyeken a gyermekek, az idősek, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést tapasztalhatnak. Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók számára a déli, illetve a kora délutáni órákban nem javasolják intenzív fizikai munkavégzést, sportolást a szabadban. Aki teheti, a nap legmelegebb időszakában tartózkodjon bent – emelték ki, hozzátéve: szabadban tartózkodás esetén mindenki óvja magát a magas UV-sugárzástól.

Az ózon koncentrációja a déli vagy kora délutáni órákban a legmagasabb, ekkor erősebb a napsugárzás mértéke. A következő napokban jelentős változás nem tapasztalható – írták. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt közölte: szombaton az UV-B sugárzás nagyon magas lehet.

Forrás: MTI

További híreink

Orbán: Maradnak a korlátozások

Gabay Dorka

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot

Irányi Dániel

Közérdekű munkára ítélték a tanárukat inzultáló mezőtúri tinédzsereket

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen