35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Rusvai szerint húsz oltást is simán be lehet adni

Ismét nyilatkozott Rusvai Miklós, a kormány ügyeletes állatorvos-virológusa, aki elmondta, hogy az emberi szervezet akár húsz oltást is elbír, tehát nem lesz baj akkor se, ha egy negyediket is be kell adatni majd.

Kifejtette: szerinte minél előbb elkezdik a negyedik oltás beadását idehaza, annál jobb. Arra a kérdésre pedig, hogy a szervezet elbírja-e a négy oltás, azt mondta:

Akár húszat is elbír. Hiszen ott az influenzaoltás, amiből sokan évente felveszik az újat és számos immunizálás van, ide értve például a kullancsencephalitis ellenit, amit rendszeresen alkalmazni kell. Ezeknek az oltásoknak nincs felső határa.

Hozzátette: az egyes oltások közt négy hónapnak azért el kell telnie, ez egy immunológiai minimumérték. Eddig az előző oltás hatásának is mindenképp tartania kell – mondta, majd hozzátette, hogy a hatékonysági határ viszont hat hónap szokott lenni, „azon túl már nemigen szokott érvényes immunválasz lenni”, vagyis hamarosan esedékes lesz a kérdés azoknál, akik az elsők között kapták meg a harmadik oltást.

Végezetül leszögezte, hogy az oltás jó minden változat ellen, így az okmikron ellen is. Ráadásul az eddigi alapján „úgy hírlik”, hogy a mutáns vírus nem okoz súlyos betegséget.

Vagyis én inkább már most szeretnék átfertőződni, mert jó immunitást kizárólag a fertőzés átvészelése eredményez

– mondta Rusvai Miklós.

(index)

További híreink

Csak a harmadik oltás után járna a “védettségi igazolvány”

Faragó Dániel

Lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt

Avar Álmos

Teljes anarchiát akar az Antifa: felszámolná és ellehetetlenítené a rendvédelmi szervezeteket

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben