16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Salvini rákapcsol a választási kampányra

Fáradhatatlanul járja Matteo Salvini, a Liga vezetője Emilia Romagna tartományt, ahol január 26-án választásokat tartanak. A kampányrendezvényeken megtöltik a helyszíneket a jobboldali támogatók, és szinte mindenhol vannak Salvini ellen tiltakozó „antifasiszták” is.

Salvini a Liga korábban már bevált kampánymódszerét követve majdnem az egész tartományt bejárja, és Emilia Romagna legkisebb településein is személyesen tart beszédet. Vasárnap Cesenatico után Gambettola, Castrocaro Terme, Terra del Sole, Faenza, Modigliana és Lugo jobboldali választói előtt szólalt fel. Hétfőn pedig Bolognában a helyi rendőrséggel ünnepli a vízkeresztet.

Emilia Romagnában január 26-át nem választásoknak, hanem népünnepnek nevezte, ugyanis ez lesz az a nap, mikor a Liga „felszabadítja a tartományt a baloldali vezetés alól”. Elmondása szerint nem csak az ország, de Európa sorsa múlik a választópolgárokon, a tartományi lakosok most az egész kontinens identitásáról és jövőjéről döntenek.

Salvini beszélt arról is, hogy a felmérések alapján nagyon szoros küzdelem várható. Hozzátette, míg ellenfelei rendre diktátornak nevezik, addig éppen a baloldal az, aki „vörös diktatúrát” épít. A Liga kampányát a baloldali polgármesterek igyekeznek ellehetetleníteni, rendezvényeiket gyakran nem engedélyezik, vagy minden lehetséges eszközzel nehezítik azok megtartását, baloldali szimpatizánsok (a Heringek) pedig rendre ellentüntetnek a Liga rendezvényein.

Beszélt az ellene indított jogi eljárásról is. Mint mondta:

„Nem tudnak megijeszteni, ha bíróság elé állítanak, akkor az egész olasz népet vád alá helyezik”. Hozzátette, nem érdekli, mit csinálnak vele a jelenlegi római kormány pártjai, amelyek nem tudják örökre elkerülni, hogy választásokon szembesüljenek a nép akaratával.

Matteo Salvini január 18-án Marenellóban zárja a Liga kampányát Emilia Romagnában. A baloldal színeiben a Hering-mozgalom január 19-re Bolognában hirdetett meg tömegmegmozdulást. A baloldal adatai szerint a PD népszerűbb a Ligánál, más felmérések szerint a két politikai formáció közti különbség minimális. Elemzők rámutattak, hogy a baloldal győzelme esetén az is számít majd, hogy mekkora előnyre tud szert tenni a Ligához képest.

(MTI nyomán)

További híreink

“Elkúrtuk”- filmkritika a Magyar Jelenen (videó)

Faragó Dániel

Az országot sújtó amerikai szankciók ellen tüntettek Dél-Szíriában (képekkel)

Kiss Albert

Élelmiszerárstop – csak az áfacsökkentés elfogadható

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen