2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Schiffer: A politikai véleménynyilvánítás tartalom-alapú cenzúrája szembe megy az alkotmánnyal

A politikai véleménynyilvánítás tartalom-alapú cenzúrája szembe megy az amerikai alkotmány Első Kiegészítésével és a magyar Alaptörvénnyel is – mutat rá a Facebook önkényes cenzúrájának egyik legnagyobb problémája Schiffer András.

Schiffer szerint ha ma egy tech-óriás minden további nélkül leszedheti a Mi Hazánk oldalát, akkor holnap ezt bármelyik ország, bármelyik pártjával, bármikor, tehát egy választási kampány kellős közepén is megteheti. (Ezt egyébként meg is tette, mikor az EP-kampány hajrájában mindenféle indoklás nélkül egyszerűen letörölték a Mi Hazánk elnökének 207 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát.)

A volt országgyűlési képviselő is aggályosnak érzi, hogy egy techóriás a törvények felett állhat. Rámutat, ha ezt elfogadjuk, sőt, még örölünk is neki, akkor nincs is szükség törvényekre, majd ők eldöntik, mit lehet és mit nem. Mint írja:

Ha elfogadjuk, hogy egy újmédia-monopólium ugyanolyan magáncég, mint mondjuk egy bicikli-kölcsönző akkor előbb-utóbb a választások és a törvények is feleslegesek lesznek: elegendő, ha két kattintással alávetjük az életünket különféle általános szerződési feltételeknek.

Fotó: Facebook

További híreink

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Schiffer András: Igazságot az engedetleneknek!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben