21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Skóciában teljes értékű szavazati jogot kaptak a bevándorlók

A skót parlament a koronavírus-para alatt suttyomban átnyomott egy törvényt, mely örökre megváltoztathatja a skót történelmet. Még állandó lakhellyel nem, csak menedékjoggal rendelkezők is részt vehetnek mostantól az országgyűlési választásokon. Legálisan importálhat mostantól magának a kormány szavazókat.

Durva, nem? Nos, ez Skóciában múlt hét óta a valóság.

Képzeljünk el egy olyan Magyarországot, ahol egy Gyurcsány Ferenc nevű kormányfő dönt arról, hogy ki kaphat menedékjogot, és aki megkapja, az onnantól szavazati joggal is rendelkezik. Emlékezzünk csak vissza, hogy az októberi önkormányzati választás mennyire másképp is alakulhatott volna, ha a külföldi állampolgársággal, de magyar lakcímmel rendelkezők nem szavazhattak volna.

Nem beszélve arról is, hogy mekkora hisztit csap négyévente a balliberális ellenzék, hogy miért szavazhatnak a határontúli magyarok – ami mellesleg bevett szokás más országokba is, pl. Romániában.

Annak, hogy egy országban ki rendelkezik szavazati joggal, és ki nem, óriási hatása van a politika paletta alakulására, még egy ilyen viszonylag homogénnek tekinthető ország esetében is, mint Magyarország. Mennyire végzetes lehet akkor egy olyan ország esetében, mint például Norvégia, ahova évente annyi migráns érkezik, mint amennyi gyerek születik?

Mivel a kormány hatáskörébe tartozik, hogy ki kaphat vagy nem kaphat menedékjogot,
feburár 22-től kezdve gyakorlatilag a skót kormány képes lehet saját magának szavazatokat importálni, és így brutális módon beavatkozni a demokratikus rendszerbe.

Február 22-én elfogadott törvényben minden Skóciában élő menedékjoggal vagy lakcímmel rendelkező lakos szavazhat, állampolgárságtól függetlenül. Vagyis tulajdonképpen te is: ha részt akarsz venni a választáson, csak oda kell menned, kibérelsz pár hónapra egy lakást, és kész: beleszólhatsz a skótok országgyűlés összetételébe, a kormányfő kilétébe, az életükbe.

Reméljük ez nem csak az első dominó, mert ha ezt más országok is bevezetik, akkor az
közvetlen módon befolyásolná Magyarország életét is, hiszen az egész Európai Parlament összetétele is eszerint alakulhatna.

Közvetve pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen erők irányítják hazánk legfontosabb stratégiai és gazdasági partnereinek, valamint en bloc az Európai Unió vezető országainak kormányait.

Forrás: 888 nyomán

További híreink

Több száz BLM aktivista csapott össze a rendőrökkel egy Kolombusz szobor miatt

Dunai Tibor

Koronát kapott egy Habsburg

Szabó Norbert

Meghátrált az izsáki polgármester, vezető nélkül maradt a település

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen