25.5 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Sokadik hullám – a Szent Margit Kórházban már látogatási tilalom van

A Szent Margit Kórház kórház tájékoztatása szerint hétfőtől látogatási tilalom lépett életbe az Ápolási-Krónikus és a Kardiológiai Osztályon – az indoklás szerint járványveszély van, miután a koronavírusos esetek száma jelentősen megugrott annak ellenére ,hogy Rusvai Miklós csak őszre várja a hatodik hullámot. 

Az elmúlt héten több mint 4000 új esetet regisztráltak Magyarországon, 14-en pedig elhunytak. A kórházban látogatást tenni csak külön főorvosi engedéllyel lehet. A fekvőbetegek részére csomagot lehet bejuttatni, de külön kérik, hogy abban semmilyen nagy értékű dolog ne legyen.

Közben a hatodik hullám már Németországban elkezdődött. Újra kötelező a maszk és a negyedik oltást is fel kell venniük azoknak az alkalmazottaknak, akiknek korábban is kötelező volt, de háromnál megálltak az oltakozással.

„Igazság szerint már most egy kicsit több eset van, mint két-három héttel ezelőtt, de mivel a koronavírus örökítőanyaga jelentősen nem emelkedett a szennyvizekben, sőt a múlt heti adatok továbbra is csökkenő tendenciát mutattak, én úgy gondolom, hogy esetszám tekintetében nem várható jelentős emelkedés a következő hetekben. Igazi járványhullámra tehát nem számítok” – mondta Rusvai hetekkel ezelőtt a Ripostnak.

Azt is hozzátette, hogy a koronavírus tüneteiben jelentős változás nem lesz. Továbbra is a torokfájás, hőemelkedés és légzőszervi megbetegedések lesznek jellemzőek a fertőzöttekre.

„Én továbbra is őszre várom a hatodik hullámot” 

– tette hozzá a virológus, aki szerint a fesztiválszezon hatással lehet a vírus terjedésére.

Rusvai kifejtette álláspontját a majomhimlővel kapcsolatban is. Véleménye szerint ennek a vírusnak nehezebb a terjedése, mint a koronavírusnak, de az aggasztó, hogy egyszerre sok Afrikán kívüli országban megjelent. Rusvai a HírTV-ben arra figyelmeztetett, hogy a majomhimlőt akkor lehet megelőzni, ha körültekintően megyünk a strandra, betartjuk a tisztasági előírásokat és nem váltogatjuk túl gyakran a szexuális partnerünket.

A majomhimlő terjedése a WHO szerint felgyorsulhat a nyári hónapokban Európában, amikor több száz Pride rendezvényt, zenei fesztivált és egyéb tömeges összejövetelt tartanak.

(fotó:MTI)

További híreink

Ittas volt, a baleset után elhajtott

Gabay Dorka

Bács-Kiskun és Csongrád megyében már 226 állattartó telepen mutatták ki a madárinfluenzát

Dunai Tibor

Mi Hazánk: legyen ingyenes a parkolás a veszélyhelyzet idején!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben