22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Soron kívül oltják a várandós nőket

A fővárosban és minden megyében is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós anyák előzetesen maga tudnak időpontot kérni az oltásra – jelentette be közösségi oldalán Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter közölte, a lista és az elérhetőségek jövő hét közepén fognak felkerülni a koronavirus.gov.hu honlapra. Ahogy a miniszter fogalmazott, miután a szakmai állásfoglalás megszületett a várandósok oltásának lehetőségéről, ami soron kívül biztosítják a kismamák biztonságos oltását. Biztonságosnak egyelőre a mRNS alapú vakcinákat, vagyis a Pfizerét és a Modernáét nyilvánították.

– Arra kérjük a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton. Az oltópontokra a kismamáknak magukkal kell vinniük várandósgondozási kiskönyvüket is. Az oltáshoz Pfizer és Moderna vakcinákat használnak. A szakmai iránymutatás az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni.

(Index.hu)

További híreink

Az ortodox egyház továbbra sem tartja be az óvintézkedéseket

Irányi Dániel

Járókelők fogták el a kiskunhalasi rablót

Irányi Dániel

A reformáció emléknapja van

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen