21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Gazdaság Kiemelt

Sorra állnak le a szállodák és éttermek

Ésszerűtlenül alacsony árajánlatok is megjelentek már, de egyre több hely nem tudja tovább finanszírozni, hogy üresen is nyitva tartson – magyarázta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a karácsonyi és a szilveszteri időszak sem tervezhető, csak remélni lehet, hogy az utolsó pillanatban még beindulhatnak az ünnepi időszakra szóló foglalások – nyilatkozta a Világgazdaságnak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A második hullám miatt egyre több külföldi mondta vissza a hetekre, hónapokra előre lefoglalt szállását, így számos hotel volt kénytelen üzemszünetre váltani. A jelenség nem csak a fővárost, de a Balatont is érzékenyen érinti. Budapesten több olyan étterem is bezárt, amit a külföldi turisták tettek nyereségessé. Jelen helyzetükben még a költséges nyitva tartást sem tudják finanszírozni.

Eddig legalább a szobaárak mélyrepülését sikerült elkerülni, az árakat nincs értelme csökkenteni – vélte a szállodaszövetségi elnök. Szerinte ugyanakkor veszélyes tendenciát sejtet, hogy megjelentek azok az ésszerűtlenül alacsony árajánlatok, amelyekkel az év végi vendéghiány ellen próbálnak tenni a vidéki és a budapesti hotelek.

Csak a remény maradt, hogy ha nem romlik a helyzet, és nem lesz szükség további korlátozó intézkedésekre, még beindulhatnak a foglalások az ünnepi időszakra – szögezte le Flesch Tamás.

(MTI nyomán – Képünk illusztráció, forrás: booking.com)

További híreink

Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből a járvány miatt

Dunai Tibor

Tüntetést szervez a Covid-diktatúra ellen a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Magyarország megvétózta az Unió Kínát bíráló nyilatkozatát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen