20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Steinmeier: szégyenletes és dühítő az antiszemitizmus erősödése Németországban

Szégyenletes és dühítő az antiszemitizmus erősödése Németországban – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német államfő pénteken Halléban a Szász-Anhalt tartományi város zsinagógája elleni fegyveres támadás első évfordulóján tartott megemlékezésen.

A hallei szélsőjobboldali merénylő gyűlölete nemcsak a zsidók ellen irányul, hanem a muszlimok, a bevándorló hátterűek, a nők és a baloldaliak ellen is – mondta a szövetségi elnök, rámutatva, hogy az elkövető eredetileg nem is zsinagóga, hanem mecset ellen tervezett merényletet.

Gondolkodásában megmutatkozik “az antiszemitizmus, a faji gyűlölet, az iszlámellenesség, a homofóbia és az emberellenesség minden egyéb formájának logikája” – tette hozzá Frank-Walter Steinmeier.

Kiemelte: az erőszaknak ágyaz meg, aki embereket megvető ellenérzéseket terjeszt, és “a +mi+ és az +ők+” csoportját felállítva megosztja a társadalmat. Ebben az ügyben az eddiginél sokkal világosabban kell kijelölni  a “vörös vonalat” – a határt – , ki kell mondani, hogy “nem tűrjük az emberellenességet ebben az országban, sem szavakban, tettekben pedig végképp nem”.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Meghalt 5 beteg és 3921-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

Merkel óva intett a “rasszista” és az “antiszemita” megnyilvánulásoktól

Faragó Dániel

A német kormányt nem avatták be az amerikai csapatkivonás tervébe

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben