14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Strasbourgtól való függetlenséget szorgalmazza a Mi Hazánk

Az iparággá vált börtönbizniszek megfékezése után egy transznemű iráninak megítélt kártérítés miatt is kivonná hazánkat a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága joghatósága laól a Mi Hazánk Mozgalom.

– Iráni transznemű nyert pert hazánkkal szemben, ez volt az utolsó csepp a pohárban -a Mi Hazánk Mozgalom ezért is kivonná Magyarországot a strasbourgi bíróság joghatósága alól – közölte Novák Előd, a párt alelnöke. Mint fogalmazott, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) szerint egy iráni nőt is köteles volna hazánk férfiként elismerni, különben kárpótlást kell fizessünk. – A Mi Hazánk pedig az egyetlen párt, amely kivonná Magyarországot a strasbourgi bíróság fennhatósága alól, miután iparággá váltak főként a bűnözők általi börtönkártérítési perek. Novák Előd közölte, a magyar börtönviszonyok valóban méltatlanok: méltatlanul jók ahhoz képest, amit a cigány- vagy épp politikusbűnözők érdemelnének.

Ismert, a párt már korábban is szorgalmazta a strasbourgi intézménytől való elszakadást, mégpedig akkor, amikor az iparággá vált börtönkártérítési bizniszt kívánták így megfékezni, mondván, az EJEB az ország önrendelkezését is csorbítja és az elítélteket védi.

Ismert, Magyarország 1993-ban csatlakozott az Emberi Jogok Európai Bíróságát megalapozó egyezményhez. Az egyezmény szövege alapján azonban egy, az Európa Tanács főtitkárához intézett értesítéssel fel lehet mondani a megállapodást. Franciaország és Törökország részlegesen már élt ezzel a lehetőséggel, Oroszország pedig kimondta, hogy az egyezmény pontjai és a strasbourgi bíróság ítéletei nem lehetnek ellentétesek az orosz alkotmánnyal.

A párt alelnöke beszélt arról is, hogy Karácsony Gergely még eldöntheti, hogy fiú-e, vagy lány, a kormány azonban nem habozhat tovább: választania kell, hogy a deviánsok érdekeit képviselő Strasbourg illetékességét fenntartja-e, vagy visszaállítja Magyarország önrendelkezését.

– Sajnos a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely az LMBTQSTB propagandafelvonulás betiltását követeli, hiszen mi a mára mindenféle szexuális devianciát népszerűsítő felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem fogadjuk el: a tiltást szorgalmazzuk. De sajnos letérdelt a kormányzat a homoszexuális lobbi előtt: deviáns, garázda felvonulásuk helyett a Mi Hazánk Mozgalom ellentüntetését tiltották be, melyet egy szomszédos utcában sem tarthatunk meg – hangsúlyozta a politikus.

Kiemelte, Oroszország már kivonta magát a strasbourgi bíróság fennhatósága alól, a Mi Hazánk Mozgalom ezt szorgalmazza Magyarország esetén is. – Hazudik, aki önfenntartó börtönöket ígér, miközben a strasbourgi bíróság joghatóságát fenntartaná, ami nemcsak önrendelkezésünket csorbítja, hanem az elítélteket védi is, s fenntartja a börtönkártérítési bizniszt – szögezte le Novák Előd.

További híreink

A kormány meghátrált- eltörlik a védettségi igazolványokat és a maszkviselést

Faragó Dániel

Toroczkai: “a Jobbik egy elvek nélküli párt – semmit érő petíciót indítottak a kötelező oltások ellen”

Faragó Dániel

Bekeményít a fogyasztóvédelem: nyár végétől akár a raktárakat is ellenőrizhetik

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben