19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Szabó Tímea megtalálta a bűnöst Karácsony hangfelvételéért: a Fidesz

A Párbeszéd elnökségi ülésein rögzítették valakik a Karácsony Gergelyről napokban kiszivárgott hangfelvételt – jelentette be Szabó Tímea, a párt társelnöke. Mint mondta, a pártvezetés több tagja is egymástól függetlenül erre jutott. Úgy vélik, hogy nem egy elnökségi ülés hanganyagát szivárogtatták ki, hanem több egyeztetésen felvett mondatokat vágtak össze. Feltételezésüket azzal is igyekezett alátámasztani, hogy a hanganyag végén hallatszik egy gyermek hangja, az ő gyermekéé, aki mivel még kicsi, rendszeres látogatója az elnökségi üléseknek.

Azt nem tudni, hogy kik tették ezt, Szabó Tímea elmondása szerint közülük senkinek sem lett volna érdeke, hogy ilyen felvétel kiszivárogjon. Az ominózus hangfelvétel csütörtökön járta be a sajtót, azon ugyanis az ellenzék főpolgármester-jelöltjétől érdekes mondatok hangzanak el. Például az, hogy Tóth Csaba MSZP-s politikus többször is megfenyegette. Később Karácsony Gergely cáfolta, hogy ő a szocialista politikusról beszélt volna, a felvételt manipuláltnak és összevágottnak nevezte.

A Párbeszéd elnökségi ülései az Országgyűlés Irodaházában zajlanak, ez az az épület – közel a Parlamenthez – ahol az országgyűlési képviselők dolgoznak. Az épület – mint Szabó Tímea mondta – nemzetbiztonságilag védett intézmény, vagyis botrány, hogy egy ottani megbeszélés hanganyagát bárki rögzíti. Egyenesen a XXI. század eddigi legnagyobb magyarországi botrányának nevezte, hogy képviselőket lehallgattak. Szabó Tímea vasárnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen tiltott adatszerzés miatt. A Büntető törvénykönyv alapesetben három év szabadságvesztéssel bünteti ezt a fajta bűncselekményt, de ha jelentős érdeksérelmet okoz, akkor akár öt évről is lehet szó. – Mi nem tudjuk azt, hogy ki vagy kik követték el ezt a bűncselekményt. Mi azt tudjuk, hogy kinek áll érdekében, ez pedig a Fidesz – mondta. Szabó Tímea szerint a Fidesz, Orbán Viktor és Tarlós István retteg az ellenzék győzelmétől. A Párbeszéd most átvizsgálja az irodáit és a hatóságnak is biztosítják bármilyen adathordozójukat.

(Magyar Hang)

További híreink

A Jobbik is emlékezik

Faragó Dániel

Muzeális értékű régészeti leletet vett állítólag a vásárban

Dunai Tibor

Macsétával csapott össze a két rivális pakisztáni banda

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen