22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Szakértő: ősszel már jön is a hatodik hullám, fontos lehet a negyedik oltás

A koronavírus kórokozóinak az őszi-téli időjárás kedvez-  a szennyvízadatok alapján most éppen leszállóágban van a koncentráció, nyilatkozta Jakab Ferenc szakértő. 

A Pécsi Tudományegyetem virológusa szerint a negyedik oltás még fontos szerepet játszhat, de ezt nem most kell felvenni, hanem majd ősszel az új hullám érkeztével.

„Nem azt mondom, hogy nem lesznek új fertőzöttek, de jóval kevesebb és jóval alacsonyabb arányban, és sokkal lassabb lesz a járvány lefolyása” – mondta. Kiemelte, hogy a hatodik hullám nagy valószínűséggel csak ősszel érkezik, de egyébként már teljesen felesleges hullámokról beszélni,

a Covid mára ugyanis beépült a vírusfertőzéseink palettájába.

Jakab Ferenc azt is leszögezte, hogy ő nem oltásellenes, de most nem érdemes oltatni mert őszig lecsökkenhet a hatása. Őszre viszont már javasolja az újabb vakcina felvételét.

Az oltópontok jelenleg is működnek, de már külön időpontot kell foglalni. Az oltási kedv egyértelműen visszaesett, így a húsvéti ünnepek alatt zárva lesznek a kórházi és mobilpontok.

A professzor megjegyezte: önmagában nem híve annak, hogy néhányhavonta oltassuk magunkat, de el tudja képzelni, hogy a már említett őszi-téli időszak előtt meg kell vagy meg lehet ismételni a Covid elleni oltást.

(InfoRádió nyomán)

További híreink

Czeglédy Csaba kiakadt az új bíróság kijelölése miatt

Dunai Tibor

Rejtett kamerával figyelte vendégeit egy pedofil szállásadó

Irányi Dániel

Norvégia: A “romák” a koronavírus miatt elhagyják az országot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen