2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Hírek

“Számos postára gyomorideggel mennek be a dolgozók”

Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke ma reggel a Spirit FM Aktuál c. műsorában a postások helyzetéről beszélt. A műsorvezető Vogyerák Anikó arról kérdezte, milyen nehézségekkel kell szembenézniük a postásoknak a mindennapi munkájuk során. 

A Mi Hazánk politikusa alapvetően 4 területet állapított meg, ahol mindenképpen változásra van szükség. Mint mondta, gyengék a fizetések, viszont az igazgatóságon belüli átszervezésekkel forrásokat lehetne felszabadítani. Továbbá nagy a leterheltség, ez fakad a postán belül uralkodó létszámhiányból, melyet lényegében tagad a posta vezetése. Megemlítette, hogy

szerinte “értékesítési pszichikai terror” uralkodik a postákon, fenyegetik a postásokat, értékesíteniük kell a különféle biztosításokat.

Végezetül fontosnak tartotta felvázolni azon javaslatát, hogyan kellene függetleníteni a postás szakszervezeteket a posta vezetésétől, hogy hatékonyabban tudjanak kiállni a postások jogaiért. Lantos szerint ezeken a pontokon kell előre lépni ahhoz, hogy – mint fogalmazott – ne gyomorideggel menjenek be a dolgozók egyes postahelyekre, illetve, hogy egyáltalán legyen még valaki, aki a postánál szeretne elhelyezkedni.

A teljes beszélgetés alább meghallgatható (19:30-tól):

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem marad le!

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben