21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Szegregáció: fenyegetett tanárok

Pakusza Zoltán, Mi Hazánk borsodi elnöke szerint a gyöngyöspatai események után “napról-napra egyre több problémára derül fény, legutóbb a tanárokat ért inzultusokról szóltak a hírek.”

Pakusza álláspontja szerint két dolgot le kell szögezni:

“az első, hogy Észak-Magyarország több száz iskolájában komoly probléma a tanárok verbális és tettleges inzultálása, fenyegetése.

Sőt, sok esetben a szülők is ellenségként kezelik a tanárokat. Ezek a folyamatok nem most kezdődtek, a rendszerváltás óta egyetlen párt sem foglalkozott érdemben ezzel a problémával, sem a balliberális kormányok, sem a Fidesz idejében” – fejtette ki.

A borsodi Mi Hazánkos képviselő szerint ennek az oka az, hogy

“az érintett településeken olyan szubkulturális közeg alakult ki, amelyben nem a törvények, hanem egyfajta szokásjog alapján intézik a dolgaikat.

Itt sokszor a nyers erő és az agresszió a megoldás egy-egy kérdésben. Az ilyen környezetben szocializálódott gyerekek viselkedésén nem lehet csodálkozni, ráadásul az iskolába kerülve egy, az otthonitól teljesen eltérő szocializációs rendszerbe kerülnek, amely további ellenállást vált ki belőlük” – mondta.

Éppen ezért fontos feladat, hogy a hatóságok a törvények betartatásával felszámolják ezeket a no-go zónákat, és kiemelten fontos a szigorúbb gyermekvédelem, valamint a szülők felelősségének vizsgálata.

További híreink

Kormányinfó: ezentúl csak oltással lehet “védettségi” igazolványt szerezni, jön a negyedik oltás is

Faragó Dániel

Újra látogathatók az idősotthonok

Varga Lilla

Orbán: “A szabályszegő éttermeket be fogjuk zárni”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen