27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Személyes adatokkal való visszaélés miatt feljelentik Pikó Andrást

A PestiSrácok.hu információi szerint négy magánszemély feljelentést tesz Pikó Andrással szemben, személyes adattal való visszaélés, illetve magántitok megsértése miatt. Pikó András a tegnap általa nyilvánosságra hozott, munkahelyi levelezéseken kívül olyan e-maileket is feltörethetett, melyek tartalma magánéleti, családi és érzékeny egészségügyi adatokat tartalmaz. Nem tudni pontosan, hogy az érzékeny személyes adatokhoz kik, és milyen törvényi felhatalmazás alapján juthattak még hozzá.

Ismert, tegnap Pikó nyilvánosságra hozott két elektronikus üzenetet, melyeken túlmutat a mostani feljelentések tartalma.

Adatvédelmi aggályokat is felvet Pikó magánakciója: az önkormányzat működését nem érintő levelezések feltörése aránytalan érdeksérelmet okozhat az érintetteknek, hiszen illetéktelenek betekintést kaphattak magánjellegű adatokba, emiatt Pikó és az önkormányzat a GDPR szabályai szerint akár milliós bírságot is fizethet.

Forrás: Pestisracok.hu

További híreink

“Románia veszíteni fog” – Izsák Balázzsal beszélgettünk

Joó György

Négy eljárás is folyamatban van a vármegyés vezetővel szemben

Varga Lilla

Franciaországban több mint 3300 fertőzöttet regisztráltak az utóbbi három napban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben