3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Szigorúan ellenőrzik a rendőrök a kutyasétáltatókat is

De természetesen nem csak ezért intézkedtek, csak szombaton 530 esetben kellett fellépniük. Többnyire mindenki elismeri, ha hibázott, így megússzák figyelmeztetéssel – írja a Hvg.hu.

Eddig 147 település önkormányzata rendelt el közterületi maszkviselést, a rendőröknek pedig szombaton 267 esetben kellett intézkedniük ezen szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. A kötelező közterületi maszkviselésre vonatkozó rendelet hatályba lépése óta így eddig összesen 823 emberrel szemben kellett fellépniük a rendőröknek – tette hozzá Kiss Róbert, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese vasárnap a közmédiának nyilatkozva. Véleménye szerint a tömegközlekedésben is egyre többen követik a maszkviselésre vonatkozó előírásokat, a hatóságoknak szombaton mindössze 67 esetben kellett intézkedniük.

Kiss Róbert azt is elmondta, úgy látják, az emberek megértették, hogy a kijárási tilalom segíti a járvány elleni védekezést. Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy szombaton mindössze 530 esetben történt rendőri intézkedés ezen szabályok megsértésének gyanúja miatt, a legtöbb megállított azonban igazolni tudta, hogy szabályosan tartózkodik közterületen.

A szabályszegők közül hét olyan kutyasétáltató volt, aki a megengedett 500 méternél távolabbra ment, 44 ember a közterületi csoportosulás, gyülekezés szabályait sértette meg.

A rendőrök szombaton két budapesti vendéglátóhelyet is bezártak hét napra, mivel az alkalmazottak, illetve az oda érkező ételfutár megsértette a maszkviselés szabályait.

Kiss Róbert aláhúzta, nem jellemző, hogy a szabályszegők vitatnák a rendőrség fellépését, ezért a rendőrök többségében figyelmeztetéssel élnek.

Fotó: fressnapf.hu

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben