36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Szivárványzászlót bontott a váci polgármester

A Mi Hazánk Mozgalom váci elnöke sajtótájékoztatón reagált a 2020. február 19-i váci testületi ülésen elhangzottakra, ahol városvezetés kitörő örömmel fogadta az egyik ellenzéki képviselő azon találó megállapítását, melyben a város vezetését „szivárványos” koalíciónak bélyegezte. Mind a polgármester asszony, mind a két alpolgármester büszkén és félreérthetetlenül nyilatkozott, miszerint a kifejezést nyíltan vállalhatónak tartják és a továbbiakban a köztudatba is be kívánják azt vezetni.

Dr. Csereklye-Klapwijk Krisztina nyilatkozatában kiemelte, hogy a szivárványos város kifejezés aggodalomra ad okot minden keresztény, konzervatív értékeket valló, normalitás párti polgár számára. Különös tekintettel a budapesti és pécsi példára, ahol a liberális térhódítás miatt a kifejezés már nem csak pejoratív, de konkrét jelentéssel bír, annak értelmezésére nincs szükség, hiszen a liberális városvezetések nyíltan kiállnak az életellenes, deviáns LMBTQ eszmék mellett.

Az elnök asszony emlékeztetett azon elvitathatatlan tényre, hogy a város ezer éves létezése óta mindig hű volt a keresztény és hazafias értékekhez és a jelenében is ragaszkodik az alapvető erkölcsi normákhoz, melynek alappillére a család, és melyben az anyát egy nő testesíti meg, míg az apa szerep kizárólag egy férfit illet. Ezen alapvetést a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének a tagjai egy egyértelmű molinóval támasztották alá.

Dr. Csereklye-Klapwijk Krisztina felvetésében nyílt kérdést intézett a városvezetéshez, melyben arra várja az egyértelmű választ, hogy a váci testület kíván-e az előzőekben példaként említett városok sorába állni? Az elnök asszony kiemelte a váci Jobbik testületi szerepét, amely szervezet az alapszabályában rögzített elvekkel szemben beállt a „szivárványos” koalícióba, sőt a koalíció bábjaként alárendelte magát a szemkilövetőinek. A szivárványos jelzővel szemben tiltakozásuknak jelen esetben sem adtak hangot, így ismét elárulták a választóikat.

A sajtótájékoztató második részében a Mi Hazánk Mozgalom váci elnöke értékelte a testület októberi választások óta eltelt munkáját.

Ehhez segítségül hívta a választási kampányban az Összefogás által publikált programot, melynek eredeti példányából felsorolt ígéretek meg nem valósulását sorolta. A helyi cégek, vállalkozások együttműködés helyett adóemelést kaptak. A lakhatási támogatással szemben a Jobbik a kilakoltatást támogatja, amelyhez a koalíció asszisztál. Feltételezhetően a faültetési akcióhoz hiányzott a szakmai kompetencia, így tájidegen fákat ültettek. A beígért sporttámogatás címszó ellenére még egy megvalósíthatósági tanulmány keretében sem adták meg az esélyét az állami finanszírozású sportcsarnok felépítésének. A beharangozott költségvetési megtakarítások ellenére a képviselői tiszteletdíjak aránytalanul magasak az önkormányzati dolgozók béréhez képest. A befektetett munka néhány órában meghatározható, viszont egyes képviselők illetménye meghaladja a 300 ezer forintos határt. A Mi Hazánk Mozgalom határozott álláspontja, hogy a városvezetés munkájának a minőségét nem az előző testület munkájához kell viszonyítani. A választók azért hatalmazták fel a jelenlegi vezetést, mert a koalíció nagyságrendi pozitív változást ígért az előző, valóban sok hibával működő testülettel szemben. Ez a minőségi ugrás semmilyen módon nem érzékelhető még.

Dr. Csereklye-Klapwijk Krisztina végezetül elmondta, hogy bár pártja nem került be az önkormányzati testületbe, annak ellenére, hogy átlépte az 5 százalékos parlamenti küszöböt, továbbra is őszinte és aktív kritikusa kíván lenni a képviselő-testület munkájának. Ezzel tartozik a választóinak, akiknek képviseletét továbbra is kötelezőnek érzi.

elemi.hu

További híreink

Áder János: Legyünk hálásak!

Gabay Dorka

16 milliárd forintból indít oltási kampányt a kormány

Irányi Dániel

Salvini rákapcsol a választási kampányra

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben