2.5 C
Budapest
2020. november 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Szívet melengető módon emlékeztek ’56 hőseire a Vas megyei HVIM tagjai

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Vas megyei tagjai az 1956-os forradalom kitörésének évfordulójára készülve egy napos feszített tempójú munkával rendbe hoztak egy rendkívül elhanyagolt állapotú kis emlékparkot a vasi megyeszékhely belvárosának peremén. A rendbetételt követően, az évforduló eljöttével pedig már méltó körülmények között helyezhették el a helyszínen az emlékezés koszorúját – adta hírül a Szentkoronarádió.com.

Szombathely belvárosának egyik rejtett zugában nagyjából tíz esztendővel ezelőtt magánkezdeményezésre jött létre egy trianoni emlékhely, mely az évek során folyamatosan bővülve egyfajta kis méretű emlékparkká nőtte ki magát. A park területén évről évre újabb és újabb, a magyarság újkori történetének legnagyobb hőstetteihez és tragédiáihoz kötődő emlékművek “bukkantak fel”.

Az emlékpark az elmúlt években gazdátlanná vált, aminek nyomai mind látványosabban mutatkoztak a park állapotán. A területet felverte a gaz, több helyen nem kívánt fák, bokrok jelentek meg, a táblák megkoptak, elkoszosodtak, néhány műtárgyon szándékos rongálás jelei is mutatkoztak, a helyet pedig ellepte a szombathelyi proletárok által elhajigált szemét – írja a portál.

Mint, ahogy arról beszámoltak, a munka szemétszedéssel kezdődött, majd a nem kívánt növényzet, és a kövezetre rakódott talaj eltávolítása után a tisztítás, meszelés, és a feliratok felfrissítése következett. Végül néhány dísznövényt is elültettek az emlékparkban.

A HVIM Vas megyei tagjai a munkálatokat követően már méltó helyszínen róhatták le tiszteletüket az 1956-os hősök előtt. A koszorúzásra és a megemlékezésre a park területén az 1956-os hősöknek emléket állító tábla előtt kerítettek sort. Ennek keretében elhelyezték a szervezet által készíttetett koszorút. A meghitt hangulatú megemlékezést a Magyar Hiszekegy soraival zárták.

(Fotók: 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom)

Kapcsolódó híreink

Az egyesülés lehetőségét vizsgálja a Takarék Csoport és az MKB

Dunai Tibor

Horthy Miklós vadászatárol került elő egy filmfelvétel

Dunai Tibor

Luxushotelben tölti házi őrizetét Ronaldinho

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben