0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

Szóvá tette a szemetelést, összeverték

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 és egy 34 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt.

A vádlottak 2019. április hónap közepén a délutáni órákban Szikszón, egy élelmiszerbolt parkolójában az autójuk mellett energiaitalt fogyasztottak. Miután megitták, az egyik vádlott az üres italos dobozt az autó mellett a földre dobra. Ezt látta a közelben parkoló sértett, aki kiszállt az autóból, a vádlottak számára hallhatóan rosszallását fejezte ki a szemetelés miatt, az eldobott hulladékot felvette, és bedobta a közelben lévő szemetes konténerbe, majd visszaindult.

A vádlottak ettől annyira felháborodtak, hogy

először leköpték a férfi autóját, majd együttesen rátámadtak, trágár módon szidalmazták, letépték róla a felső ruházatát, és több esetben testszerte megütötték és megrugdosták.

A férfi a bántalmazás következtében felületi hámsérülést szenvedett el, azonban nem ment orvoshoz, és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben mindkét vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

(ugyeszseg.hu)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben