20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

“Szükség van arra, hogy az ország legalább több mint 80 százalékának legalább három oltása legyen”

Rossz döntésnek tartja Falus Ferenc volt tisztifőorvos, hogy a kormány május elsejéig meghosszabbította azok védettségi igazolványát, akik csak két oltást kaptak. Szerinte fontos lenne, hogy az emberek legalább 80 százaléka három oltást kapjon Magyarországon. A szakember szerint most a legrosszabb a járványügyi helyzet – derül ki az RTL Híradónak adott interjújából. 

A kormány eredeti tervei szerint a “védettségi” igazolvány február 15-től oltási kártyává alakul át, amely csak azok számára lesz érvényes, akik már 3 dózison túl vannak. A várttal ellentétben a bejelentés nem dobta meg túlságosan az “oltakozási kedvet”, ellenben rengetegen felháborodtak a kormány döntésén. A Fidesz pedig meghátrált, és a kétszer oltottak esetében kitolta az igazolványok érvényességét májusig. Az egyelőre nem tisztázott, a betegségből felgyógyultak kártyájával mi lesz.

Orbán Viktor Kossuth rádióban adott interjújából ráadásul azt is megtudhattuk, hogy voltaképpen azért nyújtanak májusig védettséget a vakcinák, mert “külföldön is lazítanak”.

Úgy látjuk a helyzetet, meg a nemeztközi mozgásokat is úgy látom, hogy mindenhol oldjak fel a korlátozásokat, hogy ez a szigorítás nem indokolt, ezért két oltással is maradhat a védettségi igazolvány május elsejéig

– mondta szokásos pénteki rádióinterjújában a kormányfő.

A globalista-balliberális oldal nem elégedett

Korábban Komáromi Zoltán, a szivárványkoalíció első számú egészségügyi szakembere beszélt arról, hogy a lehető leggyorsabban meg kell keresni minden oltatlant és be kell oltani minden renitenst.

A 444-en publikáló Kunetz Zsombor hivatásos vírusrettegő pedig egyenesen örvendezett annak, hogy a “védettségi” igazolvány oltási kártyává alakul, mert szerinte így egy lépéssel közelebb kerülünk a kötelező oltásokhoz.

Ha ezzel közelebb lépünk az oltások kötelezővé tételehez, akkor azt gondolom, ez rendben van. Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelezővé tett oltást

fogalmazott.

Az ő lelkesedésüket törte le a kormány, miután egy írástudó felvilágosíthatta a döntéshozókat: nem biztos, hogy jó ötlet a választások előtt másfél hónappal magukra haragítani több mint hatmillió embert.

Kis matek után a Fidesz át is tolta a rendeletet a választásuk utánra, remélve, az emberek elnézik ezt nekik, és megkapják a következő négy évre is a felhatalmazást az oltásterror folytatására.

Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos a kormány döntésében már szinte “oltásellenes propagandát” vizionál. Szerinte ugyanis ezzel azt üzenik az embereknek, hogy nem szükséges a harmadik oltás.

Ez azt jelenti, hogy legalább hatmillió ember van az országban, akinek a védettsége nem garantálható, és az omikron hullámon ugyan túlleszünk, de senki nem garantálja azt, hogy következő hónapokban egy újabb variáns nem fog jönni

– sopánkodott Falus, hozzátéve, hogy

az ország működőképességéhez a lakosság legalább 80 százalékának meg kellene kapnia a 3 oltást.

Ezen felül természetesen szükség lenne FFP2-es maszkokra, távolságtartásra, és a tömegrendezvények kerülésére.

Én teltházas moziba nem mennék, teltházas színházba nem mennék

– zárta magvas gondolatait Falus.

Fotó: RTL

További híreink

Terjeszkedik a Fekete István Szabadegyetem – Lantos Jánost kérdeztük, merre

Kemény János

22 sérültje és két halottja van a két napja tartó utcai harcoknak angliában

Dunai Tibor

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében diónyi jég pusztított

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen