11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Teljes a Zlin-flotta és az Airbus helikopterek zöme is megérkezett

Megérkezett négy új Zlin repülő, ezzel teljessé vált a magyar honvédség Zlin kiképző-, futár- és felderítőrepülőgép-flottája, és megérkezett az ugyancsak a haderőfejlesztési program részeként vásárolt Airbus H-145 helikopterek többsége is – jelentette be a Magyar Honvédség légierőszemlélője a szolnoki helikopterbázison tartott pénteki sajtóeseményen.

Kilián Nándor hangsúlyozta: a haderőfejlesztés az előzetes ütemterveknek megfelelően halad, ezt mutatja, hogy az újabb négy, kiképző, futár- és felderítő feladatok ellátására egyaránt alkalmas repülőgép érkezésével elérte teljes létszámát a Zlin-flotta.

Emellett a megrendelt 20 könnyű, többcélú Airbus helikopterből 16-ot már ugyancsak hadrendbe állítottak Szolnokon – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben a Zrínyi 2026 program további fontos elemei valósultak meg.

(Forrás: MTI – Fotók: MTI/Mészáros János)

További híreink

Ingyenessé vált a tömegközlekedés Luxemburgban

Szabó Norbert

Teljes anarchiát akar az Antifa: felszámolná és ellehetetlenítené a rendvédelmi szervezeteket

Kiss Albert

Jogtalan volt Dabis Attila kitiltása Romániából

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen